Лектори от „Ай Би Ем България“ представиха темата „Бизнес етикет и комуникация“ пред студенти от катедра „Индустриален бизнес“

сряда, 19 октомври 2022 15:38

Здравка Серафимова (лидер на екип, работещ по проекти на пазара на IBM във Великобритания) и Елица Димитрова (ръководител на процеса по поръчване от Cisco) представиха пред студентите от трети курс, специалности „Бизнес икономика“ и „Индустриален бизнес“, темата „Бизнес етикет и комуникация“.

На събитието беше представена американската международна технологична компания, която е най-големият в света доставчик на софтуер, междинен софтуер, хардуер и комплексни услуги в областта на информационните технологии. Изключително полезни за студентите бяха въпросите, свързани с различните стратегии за ефективна комуникация на работното място, както с колеги, така и с клиенти. Лекторите споделиха своя опит по отношение на организирането на работа в офиси тип „отворено пространство“. Дадоха насоки за провеждане на бизнес разговори в домашна среда чрез различни онлайн платформи. Беше обърнато специално внимание на правилата за съставяне на служебна кореспонденция, като също така бяха засегнати въпросите за подходящото облекло и дрес кода при различни бизнес ангажименти. Внимание беше отделено и на равноправието на работното място и приобщаващата работна среда.

По време на лекцията студентите повдигнаха редица въпроси, с което демонстрираха добро познаване на бизнес етикета. В края на срещата те дадоха и позитивна обратна връзка по отношение на презентираната тема и споделиха, че намират за изключително полезно провеждането на такъв тип лекции. В рамките на този семестър се предвижда още една среща с лектори от „Ай Би Ем България“, която ще се състои на 15.11.2022 г. и ще бъде посветена на процесите за подбор на доставчици.

Организатори на събитията са доц. д-р Вяра Милушева от страна на катедра „Индустриален бизнес“ - УНСС и Магдалена Хаджова (Експерт по поглъщания и сливания) от страна на  „Ай Би Ем България“ ЕООД.

Галерия снимки от Лектори от „Ай Би Ем България“ представиха темата „Бизнес етикет и комуникация“  ...