Изтеглиха жребия за 26-то издание на турнира по тенис за „Купата на ректора на УНСС“

вторник, 18 октомври 2022 15:52

В спортен клуб Бонсист беше изтеглен жребият за 26-то издание на турнира по тенис за „Купата на ректора на УНСС“.

На събитието присъстваха доц. д-р Иван Стоилов, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, проф. д-р Георги Янков, председател на Академичния спортен клуб „Св. Георги Победоносец“, доц. д-р Марко Димитров, спортен директор на турнира, както и доц. д-р Спас Ставрев, технически директор и други.

Тегленето на жребия беше излъчвано директно на фейсбук страницата на катедра „Физическо възпитание и спорт“.

Преди церемонията проф. Янков (на снимката вляво) подари своята последна книга „Сравнителни политически системи“ на доц. Марко Димитров за големите му заслуги за учредяването на Клуба и дългогодишната му работа.

Доц. Иван Стоилов благодари на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров за подкрепата при организацията на турнира по тенис.

„Щастлив съм да приветствам всички приятели на тениса в нашия университет, колеги, преподаватели, служители и традиционни участници в това уникално събитие – 26 години традиция. Пожелавам ви много приятни емоции на тенис корта. И да наградим най-достойните“, сподели доц. Стоилов.

При тегленето на жребия стана ясно, че в женския турнир ще вземат участие пет дами.

В индивидуалната надпревара ще има 11 участника, като водачи на групите ще са миналогодишните финалисти. В група А ще се състезават 6 участника, а в група Б – 5.

В най-масовата част на турнира – състезанието по двойки – ще премерят сили 18 участника, разпределени в две групи – А и Б с по пет отбора. И тук водачи ще са миналогодишните финалисти.

Галерия снимки от Изтеглиха жребия за 26-то издание на турнира по тенис за „Купата на ректора на У ...