За първи път в УНСС - студенти, преподаватели и служители изпълняват свои творби в спектакъл в аула „Максима“

петък, 14 октомври 2022 16:00

Творческото събитие „Духът прави силата“ на УНСС в изпълнение на студенти, докторанти, преподаватели, служители ще се проведе на 19 октомври. Началото на програма ще започне с откриване на художествена изложба от 17.00 часа пред Голяма конферентна зала и ще продължи с музикално-поетичния спектакъл в аула „Максима“.

Богатата програма на събитието включва стихове, песни и танци. Дали надеждите се раждат без бодли, подвластни ли сме на гравитацията, можем ли да живеем извън циферблата,  правили ли сме съдбоносен избор, нощите умират ли и какво е усещането по изгрев? Това са само част от въпросите и темите, с които изпълнителите ще ви провокират и вдъхновят. И още, ще се потопите в красотата и меланхолията на сезоните, някой може би ще разпознае продавача на надежди …и дали той е Бог.

„Основният замисъл на спектакъла е да разкрие пред широката общественост „другото лице“ на университетската общност – непознато, различно, неочаквано, но духовно съкровено. В съзвучие с девиза  си: „Духът прави силата“, УНСС има, не само високи образователни, академични и научно-изследователски постижения, но също и духовни, и творчески.“ Това сподели доц. д-р Елена Симеонова, сценарист и режисьор на спектакъла „Духът прави силата“.

Входът е свободен.

Галерия снимки от За първи път в УНСС - студенти, преподаватели и служители изпълняват свои творби ...