Катедра „Икономика на природните ресурси“ изпрати абсолвентите си

четвъртък, 13 октомври 2022 11:23

На официална церемония в зала „Тържествена“ бяха връчени дипломите на бакалаврите от специалностите „Аграрен бизнес“ и „Екоикономика“ и на магистрите от специалност „Агробизнес и управление на територията“ – Випуск 2022.

Официални гости на събитието бяха зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова и деканът на Бизнес факултета доц. д-р Димитър Благоев.

Ръководителят на катедрата проф. д.ик.н. Юлия Дойчинова откри церемонията с думите: „На днешния ден поставяме един условен край на вашата университетска част от подготовката за професията, млади колеги, за да сложим началото на тази подготовка, която ще ви даде практиката и животът. Ние ще запомним вашия випуск с всичките предизвикателства, пред които ни изправи пандемията от COVID-19. За съжаление тази ситуация ни постави в една среда, в която по-малко общувахме, по-малко бяха вашите неформални срещи със състудентите ви. Но пък тези години успяха да ни научат и на редица нови начини да учим, да работим, да творим и да постигаме своите цели и приоритети“.

Проф. Дойчинова пожела на добър час на випуска като подчерта, че те навлизат в практиката в момент, когато обществото непрекъснато продължава да повишава изискванията си към аграрния бизнес, към начина по който този бизнес произвежда, предоставя продуктите, към въздействията, които този бизнес обективно оказва на околната среда и в крайна сметка в развитието на селските райони, които са сериозна част от територията на нашата страна.

Официално приветствие към абсолвентите отправи зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова: „За мен е изключително удоволствие да мога след две години прекъсване да видя зала „Тържествена“ изпълнена с щастливи абсолвенти и радостни родители и гости! Искам да ви приветствам от името на ректора на Университета за национално и световно стопанство проф. Димитър Димитров и да ви пожелая никога да не прекъсвате връзката с вашата Алма матер. В последните години ние като ръководство полагаме усилия да съберем в Алумни общността завършилите през годините нашия университет, за да може наистина да видим в цялост какъв е приносът им за развитието на обществото и икономиката. Само ще ви спомена няколко примера – 10 министър-председатели са завършили нашия университет, включително и последният служебен министър-председател Гълъб Донев, имаме множество министри, народни представители, хиляди реализирали се на висши ръководни позиции в бизнеса наши възпитаници. Аз не се съмнявам, че ще мога да срещна повечето от вас по върховете на държавната, местната власт или бизнеса, защото нашият университет дава подготовка, която помага да се справяте с предизвикателствата на времето, да се справяте с предизвикателствата на условията и винаги да бъдете конкурентоспособни, независимо къде се намирате, в България или по света“.

Проф. Стоянова поздрави и родителите на абсолвентите за това, че са оценили колко е важно децата им да учат в престижен бизнес университет и пожела на всички да не забравят, че „Духът прави силата“, да са здрави и горди, че завършват Университета за национално и световно стопанство!“

От името на Бизнес факултета деканът доц. д-р Димитър Благоев напомни на дипломантите: „Не преставайте да се учите цял живот. На всяка една възраст вие можете да придобивате нови знания, които да ви бъдат полезни. Добре е да обърнете поглед към вашите родители, които са тук и да им благодарите, защото аз съм сигурен, че те са направили много жертви през времето на вашето обучение, а и за в бъдеще ще правят. Заповядайте и в Бизнес факултета, ако някой от вас все още не е продължил обучението си в следващите степени, това няма да ви бъде излишно. На добър път и нека силата бъде с вас!“

Проф. д-р Цветана Стоянова връчи дипломата на отличничката на випуска Марина Иванова, бакалавър специалност „Екоикономика“.

От името на катедрата проф. д.ик.н. Юлия Дойчинова връчи на Марина Иванова почетен плакет.

Церемонията продължи с връчване на дипломите. 

 

Галерия снимки от Катедра „Икономика на природните ресурси“ изпрати абсолвентите си ...