20 компютърни конфигурации получи УНСС от Sutherland Global Services

вторник, 11 октомври 2022 15:33

Ректорското ръководство на УНСС се срещна с представители на българския офис на световната компания за дигитална трансформация Sutherland Global Services. Компанията дари на университета 20 компютърни конфигурации за обновяване на учебна зала 2056. Инициативата се реализира в рамките на дългогодишното успешно партньорството между двете организации.

„Със Sutherland Global Services ни свързва дългогодишно успешно сътрудничество. Благодарим им за благородния жест и за тяхната подкрепа и ангажираност за развитието на младите хора и българското висше образование“, каза ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

На срещата присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберисигурност, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), а от страна на компанията - Димитър Гълъбов, изпълнителен директор на Sutherland Global Services и Георги Янчев, отговарящ за връзките на фирмата с университетите.

Доц. Росен Кирилов, проф. Цветана Стоянова, Димитър Гълъбов, проф. Димитър Димитров, Георги Янчев и Атанас Димитров в учебна зала 2056, оборудвана с дарените от Sutherland Global Services компютърни конфигурации (от ляво на дясно)

Обсъдени бяха и следващите стъпки в реализирането на дейностите, залегнали в меморандума за сътрудничество, подписан между Sutherland Global Services и УНСС. 


Sutherland Global Services е световен лидер в трансформацията на бизнес процеси с над 60 офиса в 20 страни и над 35 годишна история. От откриването си през 2008 г. в България, компанията нарасна до повече от 2300 служители в страната, които предоставят обслужване на клиенти от 5 различни индустрии на 19 езика в офисите в трите града - София, Варна и Бургас и в режим работа от вкъщи. Обслужваме 22 световно известни бранда, сред които Spotify, Hilton, Veritas и McAfee.


Галерия снимки от 20 компютърни конфигурации получи УНСС от Sutherland Global Services ...