Студентски конкурс за икономическа разработка проведе катедра „МИО и бизнес“

петък, 07 октомври 2022 19:58

Катедра „МИО и бизнес“ проведе студентски конкурс за икономическа разработка. Състезанието е  част от 21-та международна научна конференция на катедрата и 70-годишнината от създаването й.

Доц. д-р Васил Петков, ръководител катедра „МИО и бизнес“, сподели, че катедрата за пореден път организира студентско състезание, посветено на проблематика, която се преподава. Той представи регламента за провеждане и журито, като изтъкна, че важни  критерии за висока оценка са оригиналност и дали направените изводи са релевантни на темата.

При откриването доц. д-р Светла Бонева, инициатор и организатор на ежегодните конференции на катедра „МИО и бизнес“, посветени на членството на България в Европейския съюз“ и гл. секретар по научноизследователските проекти на УНСС, припомни, че това е четвъртото студентско състезание, в което са поканени студенти от специалност МИО, но и отворено за студенти от други специалности. „С това състезание нашето посланието е, че заедно с научните конференции, които организираме за нашите млади учени, докторанти и асистенти, даваме поле за изява и на нашите студенти, чрез които избираме бъдещи магистри и докторанти и насърчаваме студентското творчество.“ Тя призова участниците да следят социалните мрежи за предстоящи събития, които организира катедрата за студенти и да участват в тях. „Искаме да интегрираме студентите към живота на катедрата и правим много събития за тях.“, завърши доц. Бонева.

Журито беше председателствано от гл. ас. д-р Стела Живкова. В състава му бяха включени гл. ас. д-р Кристиян Желев, гл. ас. д-р Васил Гечев, гл. ас. д-р Моника Моралийска, , гл. ас. д-р Маргарита Иванова.

Като най-добър беше отличен студентският проект Дигитализацията в ЕС и последиците от нея“, представен от Юлия Боянова. Второ място зае Теодора Пенева с проект на тема „Основни промени в конкурентоспособността на България за последните петнадесет години от членството й в Европейския съюз", а трета награда получи Рафет Исмаилов с проект на тема: „REPowerEU - пътят на "зелена" Европа". 

Всички участници получиха грамоти за отлично представяне. Студентите на първите три места получиха и парични награди.

Членовете на научното жури от катедра „МИО и бизнес" поздравиха всички за амбицията и смелостта да участват в състезанието като им пожелаха да продължат да участват и нови бъдещи успехи.


ГАЛЕРИЯ


Галерия снимки от Студентски конкурс за икономическа разработка проведе катедра „МИО и бизнес“ ...