Делегация от Karatekin University на посещение в УНСС

понеделник, 19 септември 2022 11:05

Проф. д-р Харун Чифчи, ректор на Karatekin University, Турция, бе на посещение в УНСС във връзка с подписването на споразумение за сътрудничество между двата университета. В официалната делегацията от Турция бяха още проф. д-р Мехмет Ердем, д-р Суаяип Туран и г-н Абдулкадир Гьокмен. Делегацията бе посрещната от заместник-ректора по научноизследователската дейност и международно сътрудничество доц. д-р Михаил Мусов.

Двете страни обсъждат възможностите за международно сътрудничество

Доц. Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество, обърна внимание на възможностите за провеждане на мобилности на преподаватели и студенти между двете страни. Бяха обсъдени въпроси за партньорство по разработването на образователни и научноизследователски проекти в рамките на различни международни програми.

Проф. д-р Харун Чифчи и доц. д-р Михаил Мусов

Предстои подписването на споразумение между двете страни по програмата Еразъм+, което ще позволи реализирането на мобилностите на преподаватели и студенти.


Karatekin University е един от най-търсените държавни университети в Турция, известен с добрите си контакти и взаимоотношения с България. Всяка година над 100 турски студенти се записват за стаж в България.


Галерия снимки от Делегация от Karatekin University на посещение в УНСС ...