Доц. Емилия Георгиева изнесе лекция на тема: "Цивилизационният избор на България" в университета във Флоренция

понеделник, 07 май 2012 13:24

В края на април доц. Емилия Георгиева от катедра „Икономикс“ бе на петдневно посещение по програма "Еразъм" в университета във Флоренция. В италианското висше училище тя изнесе лекция на тема: „Цивилизационният избор на България“, която бе посрещната с огромен интерес от студентите-магистри от курса по "Политика на европейската интеграция" на проф. Валерия Фарджон.

Преди презентацията студентите провериха знанията си за България чрез тест. Резултатите показаха, че всички знаят за столицата София, мнозинството успешно посочва страната ни на географската карта, точно определя религията ни като източноправославна, а дори не малко си спомнят за Валери Божинов като футболист от местния отбор „Фиорентина“.

Тъй като посещението на доц. Георгиева бе организирано съвместно от факултета по икономика и факултета по политически науки на университета във Флоренция, проф. Виничо Гуиди, ръководител на департамента по икономически науки, покани нашата преподавателка да запознае част от колегите с актуалната обстановка в България. Доц. Емилия Георгиева проведе среща и със зам.-ректора на висшето училище проф. Марко Беланди, на която бяха обсъдени нови възможности за сътрудничество между българския и италианския университет.

 

Доц. Георгиева (на втория ред в средата) със студенти от университета във Флоренция

Галерия снимки от Доц. Емилия Георгиева изнесе лекция на тема: "Цивилизационният избор на България ...