Абсолвентитe от специалност „Енергиен бизнес“ получиха дипломите си

петък, 10 юни 2022 13:03

В зала „Тържествена“ на УНСС се състоя официална церемония по връчване на дипломите на завършилите абсолвенти от специалност „Енергиен бизнес“ в образователно квалификационна степен „магистър“. Програмата, по която се обучават младите хора, е разработена от университета в сътрудничество с EVN.

Абсолвентите бяха приветствани от доц. д-р Михаил Мусов, заместник-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество.

„Искам да ви благодаря за доверието, както на EVN, така и на всеки един от вас. Като заместник-ректор по международната дейност всеки ден се убеждавам колко перспективна е тази специалност. Поздравявам ви за избора! Имате огромно поле за реализация. Искам да използвам възможността да ви поканя да стане наши докторанти, защото тази стъпка си заслужава. Пожелавам ви да помните нашия университет, да го носите в сърцето си. Попътен вятър!“, каза доц. Мусов преди да връчи дипломите.

Инж. Здравко Братоев, изпълнителен директор и член на Борда на директорите на Електроразпределение Юг, отбеляза, че  съвместната програма на EVN  и УНСС е стартирала успешно преди две години.

Доц. Мусов награди инж. Здравко Братоев с грамота на УНСС

„Станахме свидетели на кризата с Ковид и вие трябваше да учите дистанционно известно време. Малко по късно, чисто геополитически, започна войната в Украйна. Знаете предизвикателствата пред енергийния сектор. Надявам се да знаете и предизвикателствата пред други сектори, свързани с финансите и икономиката. Надявам се да пренесете тези знания на бъдещото си работно място. Поздравявам ви, че всички защитихте успешно магистърските си програми“, категоричен беше инж. Братоев.

Инж. Здравко Братоев получи и почетен плакет от проф. д-р Христина Николова, ръководител на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“

Доц. д-р Силвия Терезова, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“ отбеляза, че не се съмнява в успеха на абсолвентите.

„Придобитите от вас знания ще бъдат една много важна предпоставка за вашето бъдещо кариерно развитие. А защо не и във вашето бъдещо научно развитие! Надявам се да надградите своите знания и да допринесете за развитието на науката, свързана с енергийния бизнес“, категорична беше доц. Терезова.

„През тези две години имахме едно доста ползотворно сътрудничество, имахме изключително взаимодействие с компанията и нейните служители. Благодаря ви за положения труд“, каза в заключение и ръководителят на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката" проф. д-р Христина Николова.

Галерия снимки от Абсолвентитe от специалност „Енергиен бизнес“ получиха дипломите си  ...