Гост-лектор от Южна Африка в магистърската програма по Международен бизнес

вторник, 19 април 2022 15:55

Студентите от магистърската програма по Международен бизнес с преподаване на английски език и дуалната програма по Международен бизнес и управление с преподаване на английски език към катедра „МИО и бизнес“ в УНСС имаха възможността да чуят лекцията на г-жа Буси Таге по проблемите на корпоративното управление и спецификите му в Южна Африка. 

Г-жа Буси Таге притежава магистърска степен по търговско и корпоративно право от Лондонския университет. Има над 15 години практически опит в бизнеса в различни компании и банкови институции, както и в държавната администрация на Южна Африка. В момента се намира в София заедно със съпруга си Н. Пр. г-н Табо Таге - посланик на  Република Южна Африка в България. 

По време на лекцията г-жа Таге анализира проблеми, свързани с корпоративното управление от гледна точка на практиката, като акцентира върху спазването на  правилата, разкриването на информация и прозрачността в публичните дружества и важността им за съвременната публична компания. Дискусията се фокусира и върху съвременните изисквания за разкриване на нефинансова информация.  

Лекцията се проведе благодарение на проф. д.ик.н. Бистра Боева. 

Галерия снимки от Гост-лектор от Южна Африка в магистърската програма по Международен бизнес ...