Проф. Сам Потоликио направи психологически портрет на новите световни лидери

вторник, 24 април 2012 16:46

Проф. Сам Потоликио, гостуващ професор от университета в Джорджтаун, носител на наградата "K. Patricia Cross Award“ от Американската асоциация на колежите и университетите в САЩ, изнесе публична лекция пред студентите от университета. Темата, по която говори американският професор, бе:„Подготовката на новите световни лидери – най-важните качества през XXI век“.

В мултимедийната си презентация проф. Потоликио направи психологически анализ на добрия лидер и качествата, които той трябва да притежава и развива. Лекторът изтъкна, че умението на добрия водач е пряко свързано с нагласата на ума и способността му да  бъде уверен, да създава усещане за комфорт и стабилност на хората в ситуации, в който те са най-уязвими и несигурни. 

Гост-лекторът представи презентацията си на английски  Студентската аудитория в зала "Тържествена"

Посещението на проф. Потоликио в УНСС бе организирано от Студентския съвет със съдействието на Посолството на САЩ в България.  Американският професор е  най-младият хоноруван лектор в Библиотеката на Конгреса на САЩ, където изнася лекции пред делагации от Европа и Азия по въпросите на електоралната политика, американското конституционно право и федерализъм. Потоликио е избиран три поредни години (през 2007г., 2008 г. и 2009 г.) за любим преподавател на  магистрите и докторантите в Джорджтаун, а неговият курс лекции по „Религия и политика” е отразен в известното телевизионно шоу в Близкия изток – „По пътя към Америка”. Той е един от най-добрите професори за 2012 г. в САЩ, според Princeton Review.

Галерия снимки от Проф. Сам Потоликио направи психологически портрет на новите световни лидери ...