„Вестник на УНСС“ с разказ за войната в Украйна, директно от бомбоубежище в Бердянкс

понеделник, 28 март 2022 11:01

В новия брой на „Вестник на УНСС“ читателите отново ще намерят интересни теми, новини от живота на университета, интервюта и рубрики.

Акцент на изданието е темата за Украйна. „През последните седмици целият свят насочи вниманието си към войната в Украйна и живота на хората там. Бойните действия бързо станаха най-обсъжданата тема. Нашият университет не остана безучастен. След като хиляди украински бежанци започнаха да напускат домовете си, ректорското ръководство и Студентският съвет излязоха с позиция, че ще помогнат на студентите на УНСС от украински произход.“ Те ще бъдат освободени от семестриални такси и ще им бъдат подсигурени безплатни общежития за тях и семействата им.

Запознайте се с разказа на Валерия Семагина, която е на 18 години и учи „Бизнес администрация“ в УНСС. Тя разказва за войната директно от бомбоубежище в Бердянкс.

В този брой ще разберете и как Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) подпомага студентите в техния кариерен път и как новият директор ще съдейства за това. Може да се информирате за програмата от инициативи, какви уебинари, обучения и лекции предстоят. „Конкуренцията за най-добрите кадри вече е голяма и това става все по-видимо по време на пандемичната обстановка. Това е причината УНСС да поддържа много добри контакти с топ работодатели във всички сфери. Университетът има сключени множество споразумения и меморандуми за сътрудничество с различни бизнес организации. Те дават възможности на студентите за стажове, майсторски класове, обучения, срещи и дискусии с хора от практиката. Дейностите на МЦРК са насочени основно към две групи потребители – студенти, от една страна, и работодатели, от друга“, споделя Атанас Димитров, новият директор на МЦРК. На страниците на вестника може да прочетете какво още каза той за бъдещото развитие на центъра и работата със студентите в неравностойно положение. Запознайте се и с Румяна Бояджиева – студент от I курс в УНСС, специалност „Застраховане и социално дело“, която е с нарушено зрение и бе подпомогната от Центъра.

В новия брой можете да видите още кои са участниците в рубриката #Успелите и коя е Първата дама на Извън обектива

  Вестник на УНСС брой 661

Галерия снимки от „Вестник на УНСС“ с разказ за войната в Украйна, директно от бомбоубежище в Берд ...