9-ти блок на УНСС вече е с ремонтирани общи части

вторник, 12 октомври 2021 10:15

Пребоядисани стени във всички общи части и освежаване на коридорите – с това официално завърши ремонтът на 9-ти блок, който продължи от края на месец юни досега. Ректорското ръководство и представителите на Студентски съвет се разходиха из ремонтираната сграда, за да се убедят лично в качеството на извършените ремонтни дейности.

 9-ти блок преди ремонта 
 9-ти блок след ремонта 

Ремонтът е със средства от дейността на Студентски съвет и събраните депозити на домовите съвети. По-рано в същия блок е извършен и пълен ремонт на 5 двойни стаи или 20 леглови места със средства на поделение „Студентски столове и общежития“.

Една от ремонтираните стаи

На откриването на обновената сграда заедно с ректора проф. д-р Димитър Димитров присъстваха още проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранни студенти, Ангел Стойков, председател и други представители на Студентския съвет, Пламен Пенев, началник отдел Общежития, ремонтна и инвеститорска дейност" и зам.-изпълнителен директор на поделение Студентски столове и общежития“, арх. Албена Арбалиева-Касабова, началник сектор Ремонтно-инвеститорска дейност", Даниел Парушев, председател на НПСС и студенти. 

Откриване на ремонтираното общежитие от Пламен Пенев, проф. Стоянова, проф. Димитров и Ангел Стойков

„Много добра инициатива, винаги подкрепяме дейността на младите хора и приемаме с радост идеите им. Виждаме драстична промяна във вида на студентското общежитие. Всички студенти заслужават да живеят в добри условия, а сега важното е да запазят обстановката в този вид“, подчерта проф. д-р Димитър Димитров.

Проф. Димитров, доц. Стефанов и Пламен Пенев по време на обиколката из блока

„След 61-ви блок имаме и още един ремонтиран от списъка ни. Сега колегите ще живеят в наистина по-добри условия. Надявам се да го оценят и да го пазят. Скоро ще бъдат сложени камери за наблюдение навсякъде, за да се следи кой не спазва реда и ако има нарушения ще бъдат налагани санкции“, коментира проф. Стоянова.

Освен основния ремонт на общите части, ректорското ръководство посети някои от ремонтираните стаи

„Отново имаме възможността да направим блок, който беше сочен с пръст като негоден за живеене, сега да стане едно от предпочитаните общежития. Благодаря на домовите съвети, защото без тях това нямаше да е възможно“, отбеляза Ангел Стойков, председател на Студентския съвет.

Ангел Стойков (в средата)

„Сега общите части са реновирани, но трябва да се мисли и как да бъдат ремонтирани всички стаи. 9-ти блок се нуждае и от цялостен ремонт и нашата главна цел е да направим това възможно. Затова сме поставили искания пред Министерството на образованието и науката за отпускане на още финансови средства в размер на 100 милиона лева за ремонтиране на общежитията. Студентите заслужават да живеят в добри условия и да съчетаят ученото с нещо приятно и ние от Националното представителство ще направим всичко възможно това да стане“, споделя Даниел Парушев, председател на НПСС.

Даниел Парушев (вляво)

Доц. Стефанов изказа благодарност към Студентски съвет, домовите съвети и ръководството за бързата реакция по подписване на договора и извършването на ремонтните дейности. „Това е чудесна инициатива, която се надяваме да продължим и всяка година да ремонтираме поне по един блок.“

Доц. Драгомир Стефанов

Галерия снимки от 9-ти блок на УНСС вече е с ремонтирани общи части ...