Ректорът участва в Общото събрание на настоятелите на фондация „Атанас Буров“

петък, 01 октомври 2021 12:15

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, като член на Настоятелството  на фондация "Атанас Буров", взе участие в годишното й Общо събрание, което се проведе в залата на Асоциацията на банките в България.

Владимир Ташков, изп. директор на фондацията,  Дамян Дамянов, член на УС, проф. д-р Марияна Божинова, ректор на Стопанска академия „Д. А. Ценов”, Виолина Маринова, председател на УС на фондация „Атанас Буров“, проф. д-р Димитър Димитров и Олег Недялков, председател на Настоятелството на фондацията (от ляво надясно)

На Общото събрание бяха гласувани отчета за дейността на фондацията и изпълнението на бюджета й за 2020 година. Беше приета и програмата за дейността и бюджета за тази година.

Утвърдената програма предвижда привличане на нови настоятели и дарители от финансовия и индустриалния сектор, повишаване ефективността на финансовото подпомагане на ученици и студенти чрез високи критерии при подбора на бенефициенти, както и провеждането на летни обучителни програми.


За фондация "Атанас Буров"

Фондация "Атанас Буров" е учредена на 11 ноември 1992 година в град София от български банкови и финансови институции. Мисията на фондацията е да съхрани идеите и делото на Атанас Буров за изграждане на демократична българска държава и просперираща икономика, основана на модерна финансова система и свободно движение на капитали и да ги предаде на младото поколение на България.

Да открива и поощрява таланти в областта на банкирането и икономиката сред професионалните среди и младото поколение, което се подготвя в икономическите университети на страната. Целите на фондацията са съхранение и развитие на българските банкерски традиции, подпомагане и развитие на банковото и финансовото дело в България, организиране на широка образователна дейност в областта на банковото и финансово дело, обучение, квалификация и специализация на кадри, финансово и организационно подпомагане на научната и приложно-изследователската дейност в областта на банкерството и финансите. Фондацията организира конкурси и отпуска стипендии на ученици и студенти.

Галерия снимки от Ректорът участва в Общото събрание на настоятелите на фондация „Атанас Буров“ ...