Летен университет 2021

вторник, 07 септември 2021 18:58

Започна 19-тото издание на Летен  университет 2021. Той представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри", които тази година се провеждат в Китен. Студенти от различни висши учебния заведения ще имат 6 дни, изпълнени със спорт, обучения, тематични вечери и забавления.

Ректорът на нашия университет поздрави всички присъстващи на събитието като подчерта: „Ние имаме уникални успехи в дигитализацията, но нищо не може да замени обмяната на опит и знания, както и настроението, което се усеща тук. Сигурен съм, че масовият студентски спорт и културните ценности, които популяризирате на Летния университет, са важен елемент от образователния процес“, коментира проф. Димитров (на снимката долу).

„УНСС участва за поредна година, като този път имаме най-голямата делегация от над 400 студенти, от които повече от 50 са от нашия университет. Тази година е различна, тъй като безкомпромисно спазваме мерките срещу разпространение на COVID-19, а именно, огромна част от присъстващите са ваксинирани и всички са с отрицателни PCR тестове. Ще се проведат различни спортни мероприятия, надявам се и ще вземем много медали. Радвам се, че за поредна година имаме възможността да участваме в организираното от НПСС мероприятие “, сподели Ангел Стойков, председател на Студентския съвет при УНСС.

Делегацията на УНСС

„Повече от всякога студентската общност трябва да е обединена, защото точно такива събития ни правят единни“, сподели Даниел Парушев, председател на НПСС. Той благодари на всички присъстващи на събитието, че въпреки трудностите то е станало реалност и пожела много здраве, усмивки и добро настроение: „Спазваме ли мерките, всичко ще е наред“, добави още той (на снимката долу).

Още снимки от откриването на събитието:

Доц. д-р Даниел Йорданов, бивш председател на НПСС и преподавател в катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и председателят на НПСС Даниел Парушев (от ляво надясно)

Проф. Димитров получи плакет от Даниел Парушев за принос в реализирането на Летния университет

На откриването присъстваха и областният управител на Бургас проф. д.н. Мария Кънева (в средата) и кметът на Приморско Димитър Германов

Галерия снимки от Летен университет 2021 ...