Любен Дилов-син събра пълна аудитория за книгата си "Седем часа разлика"

четвъртък, 15 март 2012 0:00

Една от големите зали в университета не успя да събере всички студенти, които проявиха желание да присъстват на срещата с Любен Дилов-син, организирана от Студентския съвет при УНСС. Българският киносценарист и телевизионер, писател-сатирик, журналист, медиен предприемач и политик представи най-новата си книга „Седем часа разлика", както „ФейсБуки" и „ТИЛТ". Без сценарий, гостът подкани присъстващите да му задават въпроси, но извън темата за подводното гмуркане, защото "разговорът за това няма да има край..."

Страницата ми в социалната мрежа Фейсбук заживя собствен живот, или по-скоро живота на 40 хиляди нейни посетители, каза Дилов. В книгата „ФейсБуки" са събрани писаните от него вицове и анекдоти-статуси в социалната мрежа. Наскоро излезе и втората част на поредицата, наречена „Дневникът на Малкия Нострадамус".

Книгата „Седем часа разлика" е история, вдъхновена от истински личности и събития, които се случват в момента или предстои да се случат. Често седем часа разделят вчера от днес, предопределението - от възможността сам да променяш съдбата си. Миналото ще застигне всеки, любовта неизменно е под обсада, а животът е обидно кратък, така авторът представи работата си.


Препълнената зала със студенти, дошли да чуят един от сценаристите на "Седем часа разлика"
Любен Дилов-син (на трибуната) и Калоян Димитров, председател на Студентския съвет

Любен Дилов-син определи българското кино като „много качествено", въпреки скромния му бюджет. Посочи за пример високия рейтинг на „Седем часа разлика". В сериалите е важно да се засегнат проблемите, които съществуват в държавата, сподели сценаристът. Интересно ще е да се направят повече български исторически филми. „В момента работим по няколко проекта - Гаджал войвода и Асеневци по тетралогията на Фани Попова-Мутафова", сподели той. Киното е много сложна машина. То е корективно изкуство - трябва да се съобразяваш с неща, които не искаш. Затова Дилов-син бяга към писателството.

Не се притеснявайте. И за нищо да не ставате, винаги може да послужите за лош пример, написа в типичния си шеговит стил Любен Дилов-син в книгата на Студентския съвет.

Галерия снимки от Любен Дилов-син събра пълна аудитория за книгата си "Седем часа разлика" ...