За успешна кариера на младите специалисти

сряда, 29 февруари 2012 0:00

По време на срещата, предшестваща „Национални дни на кариерата" 2012 г., Джобтайгър (JobTiger) представи пред студентите на УНСС възможности за кариерно развитие. Предложения за работа и стажантски програми дадоха и представители на „Нестле" - най-голямата хранително-вкусова компания в света.

Доц. Йордан Близнаков, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата на УНСС, откри срещата и акцентира върху възможностите, които вече единадесета година дават Националните дни на кариерата, превърнали се в добра традиция и мост между младите специалисти и бизнеса.


Бъдещите специалисти и кандидати за работа във водещите фирми.
Доц. Йордан Близнаков представя възможностите за кариерно развитие.

Павел Хаджиев, старши специалист „Подбор" в Джобтайгър, запозна присъстващите с изискванията по правилното написване на автобиография, подхода в интервюто пред работодател и очакванията на кандидата за работа. Джобтайгър дава добра позиция в бизнеса и възможности за развитие в кариерата, посочи Павел Хаджиев. Оригиналност (но умерена!), представяне на интересите и дори на хобито, както и добре оформено мотивационно писмо са необходими за успеха на кандидатите за работа.

Представителите на „Нестле" отправиха своите предложения за работа и стаж. Лиляна Димитрова, отговаряща за подбора на кадри в компанията за България, представи начина на кандидатстване в „Нестле" чрез страницата й в интернет. Стажантът Минко Зюмбюлски определи работата като „пазител на търговската марка". Стажантите работят с отделите по продажби, медиа, снабдяване и др., като особено интересна е работата в международна среда, даваща опит и повече възможности.

Галерия снимки от За успешна кариера на младите специалисти ...