УНСС на първо място от българските научни институции в международния индекс IDEAS-RePEc

вторник, 15 юни 2021 11:39

Нашият университет зае първо място в международния индекс IDEAS-RePEc по брой публикувани и регистрирани автори от българските научни организации.

28 са институциите от страната, включени в класацията. 66 са регистрираните учени от УНСС в най-големия индекс за икономическа литература от общо 210 изследователски профили от България.

Почти всички представители на нашия университет имат публикации от едно, две или три периодични издания на УНСС. Индексирани в RePEc са Научни трудове на УНСС, Yearbook of UNWE, Икономически и социални алтернативи и Economic Alternatives. Повечето рецензенти, с които изданията ни работят, са също автори в IDEAS-RePEc.

IDEAS-RePEc е най-голямата библиографска индексираща база за икономическа литература. Предоставя огромни възможности за научна видимост и сравнимост чрез персонални профили на изследователите с публикации. Регистрираните автори се ранкират по различни показатели.

УНСС има близо 1200 статии и студии, индексирани в RePEc от своите периодични издания. Техните автори също могат да бъдат включени в ранкинга. Това дава възможност да влязат в „топ 50“ на изследователите от България в този индекс. Вече 14 наши преподаватели са класирани сред най-публикуващите през последните 10 години. Могат да се присъединят и други колеги, след като си направят профили в RePЕc.

Галерия снимки от УНСС на първо място от българските научни институции в международния индекс IDEA ...