УНСС шампион по футзал

петък, 11 юни 2021 9:20

Мъжкият отбор на УНСС по футзал е големият шампион на Националния университетски шампионат по футзал за 2021 г. Мъжкият представителен отбор спечели и квота за участие на Европейските студентски игри в Лодз – Полша през 2022 г., а женският представителен отбор зае 3-то място в шампионата. На официална церемония в зала „Тържествена“ ректорът се срещна с финалистите и им връчи почетни грамоти.  

„Прекрасно е да видя, че след големите успехи на Универсиадата, УНСС продължава да се развива и да става повод за гордост в спорта. За нас е важно да се развиваме в тази насока и да бъдем ефикасни не само като икономисти, но и като спортисти. Това, че нашите отбори жънат успехи сред специализираните спортни учебни заведения значи много. Винаги подкрепяме тези инициативи и се радваме на всички постижения“, коментира проф. Димитров (на снимката долу).

На награждаването присъства и доц. д-р Иван Стоилов (на снимката долу), ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“ и треньор на отборите по футзал: „Беше изключително трудна година, но успяхме да се подготвим въпреки епидемиологичната обстановка. Много съм щастлив, че затвърдихме своето име сред спортните университети, а при момчетата имаме и готови кандидати за Националната лига по футзал. Очаквам догодина да продължим с тези успехи и блестящите представяния във всички спортни направления.“

Специални индивидуални награди и грамоти от шампионата са получили капитаните на двата отбора, Гергана Цанкова за жените и Давид Димитров за мъжете, като най-полезни състезатели. Индивидуална награда има и Филип Симеонов като най-добър вратар.

„Състезанието се проведе в продължение на 3 изключително тежки дни, изпълнени със състезания, но в крайна сметка успяхме. Постигнахме най-голямата си цел, а именно - да спечелим първото място. През цялото време емоциите бяха страхотни и сме най-радостни от факта, че ще имаме възможността да представим университета на шампионата в Полша“, отбеляза Давид Димитров (на снимката долу).

„Усещам тази награда много трудно заслужена. В единия от дните имахме 3 мача, 2 от които спечелихме с дузпи, затова съм много доволен от представянето си“, споделя Филип Симеонов (на снимката долу).

„Поздравявам организаторите на турнира, бяха се справили страхотно. Надявам се все по-голям кръг отбори да имат възможността да се включат в следващите турнири. Това е добре не само от гледна точка на образованието на студентите, но и развитието на университетския спорт. Като представител на нашия университет мога да се похваля с много добра материална база и отлични специалисти, които се грижат за нашата подготовка, за което благодаря от името на целия отбор“, коментира Гергана Цанкова (на снимката долу).

Медалите и купите, спечелени от 2-та отбора бяха връчени на ректора и ще бъдат представени на Стената на спортната слава в УНСС.

Състезатели МЪЖЕ

1

Христо Асенов Петков

2

Тодор Пламенов Тодоров

3

Симеон Радославов Петров

4

Даниел Йорданов Атанасов

5

Давид Димитров Димитров

6

Филип Светославов Симеонов

7

Александър Петров Христов

8

Александър Кирилов Котаров

9

Кристиян Красимиров Любенов

10

Йордан Стефанов Статев

11

Кристиян Георгиев Даракчиев


Състезатели ЖЕНИ

1

Габриела Георгиева Димитрова

2

Маргарита Генчева

3

Даниела Валентинова Савова

4

Здравка Константинова Стоянова

5

Айсел Метиновна Мехмедова

6

Ебру Недред Дурмушали

7

Виктория Тотю Нешкова

8

Лидия Илиева Вълчева

9

Славина Петкова Лазарова

10

Християна Христова Тотева

11

Гергана Цветелинова Цанкова

12

Ралица Андонова Стоянова

Галерия снимки от УНСС шампион по футзал  ...