Над 50 Live Streams в #СедмицаНаУНСС

понеделник, 31 май 2021 9:06

Повече от 50 лайв стрийма бяха реализирани по време на кандидатстудентската кампания #СедмицатаНаУНСС. Тя се проведе между 17 и 21 май и представи на живо всички факултети и катедри на университета, както и два от институтите, които извършват кандидатстудентски прием.   

Facebook събитието #СедмицаНаУНСС бе реализирано в ко-хост с 18 от Facebook страниците на катедри и достигна до над 55 хилядна аудитория, с близо 130 хиляди общ брой на импресиите. Най-голяма активност да се запознаят със специалностите, предлагани в УНСС са проявили жените между 18-24 години. Информационното съдържание бе представено в над 260 отделни поста и подкрепено от над 20 публикации в сайта на УНСС. Седмицата бе отразена в също в Instagram и YouTube профилите на университета.

Богатото видео съдържание бе допълнено с виртуална разходка в 3 части с правнука на създателя на нашия университет проф. Стефан Бобчев – ас д-р Константин Бобчев и с филм за историята на УНСС от икономическия журналист Марио Гаврилов – „Век модерност“.

Част 1  Част 2 Част 3
Виртуална разходка

Заедно със седмицата на УНСС стартира и новата ни инициатива „Жива памет. Нейната цел е чрез видео и аудио подкаст да разказва на студентите за знакови личности от историята на нашия университет. Информацията ще е достъпна през QR код. Първият информационен код е поставен на паметника на проф. Стефан Бобчев. Чрез него студентите ще могат да гледат видео разказ от изследователя на проф. Бобчев - гл. ас д-р Петър Първанов, Стопански факултет, ЮЗУ „Неофит Рилски, да се запознаят с разностранната му обществена и научна дейност и да прочетат негови вдъхновяващи мисли.

За първия учебен ден се обмисля geocashing игра, чрез която новоприетите студенти да научат по-бързо важните места в университета, който ще стане техен втори дом за следващите 4 или 6 години. 

Цялата информация за 43-те специалности, между които студентите могат да направят своя избор е налична тук

Галерия снимки от Над 50 Live Streams в #СедмицаНаУНСС  ...