Победителите от CFA Institute Research Challenge и Националната студентска олимпиада по математика с награди от ректора

четвъртък, 20 май 2021 13:47

На официална церемония в зала „Тържествена“ ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров награди победителите от двете състезания - CFA Institute Research Challenge 2021 и Националната студентска олимпиада по математика, в които възпитаници на УНСС постигнаха огромни успехи.

„Правим тази специална церемония точно за 101-та годишнина на нашия университет. Искаме да стимулираме още подобни състезания, за да демонстрираме подкрепа и благодарност към усилията на студентите“, поздрави присъстващите проф. Димитров.

Проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, проф. Димитър Димитров и проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики

„Искам да изкажа своята благодарност към участниците в нашето състезание, че приеха предизвикателството на CFA Institute Research Challengе. Те се представиха на много високо ниво и първите места са доказателството за това. Това е глобално състезание, което се организира от международната професионална организация на сертифицираните финансови анализатори - CFA Institute. Провежда се между университетски отбори и ние се класирахме на първо място за втора поредна година“, каза проф. Димитър Ненков, академичен наставник на състезателите (на снимката долу).

В състава на отбора-победител влизат: Христина Вардева, спец. „Финансов мениджмънт“, Богомила Корманова, спец. „Счетоводство, финансов контрол и финанси“ и Радостина Чаушева, спец. „Финансов мениджмънт“ (на снимките долу). Те получиха грамоти за участието си и плакети. Награда получи и проф. Ненков.

„Трябва да поздравим студентите, взели участие в Националната студентска олимпиада по математика. Това е стъпка за издигане на ролята на обучението по математика в УНСС, защото тя не е само гимнастика на ума, но е и език на много други науки. Нашите студенти представиха достойно университета и се надявам това да стимулира и другите колеги на следващи състезания. Благодарение на тях, УНСС ще бъде домакин на следващата Национална студентска олимпиада по математика“, сподели доц. д-р Мая Микренска, ръководител на катедра „Математика“.

Студентите Калоян Стефанов и Десислава Павлова от спец. „Икономика с преподаване на английски език“ са показали отлични знания за индивидуално и отборно участие. Те са готвили под ръководството на треньорите доц. д-р Иван Йорданов и гл. ас. д-р Вилислав Бучакчиев от катедра „Математика“ (на снимките долу). Националната студентска олимпиада по математика (НСОМ) е състезание между студенти от бакалавърски или магистърски програми и от 1974 г. се организира ежегодно от висшите училища в България. Провежда се със съдействието на Министерството на образованието и науката и фондация "Еврика".

Галерия снимки от Победителите от CFA Institute Research Challenge и Националната студентска олимп ...