Четирима преподаватели и възпитаници на УНСС са министри в служебното правителство

вторник, 11 май 2021 16:24

В състава на служебното правителство, назначено с указ от президента Румен Радев, влизат четирима министри, които са преподаватели и възпитаници на нашия университет.

Гълъб Донев - служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика. Придобива магистърска степен по финанси в УНСС и по право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Специализира „Бизнес и мениджмънт“ в УНСС. Бил е министър на труда и социалната политика в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков. Секретар е по социални политики и здравеопазване на президента Румен Радев от 9 май 2017 г. до 11 май 2021 г.

Бойко Рашков - служебен заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи.  Той е доцент д-р по наказателен процес и преподавател в катедра "Наказателноправни науки" на Юридическия факултет - УНСС. Има дългогодишен юридически стаж.

Светлан Стоев - служебен министър на външните работи. Завършил е УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има магистърска степен. Носител е на редица държавни отличия.

Андрей Живков - служебен министър на енергетиката. Придобива професионалната си квалификация по „Управление на фирмата“ в Института за следдипломна квалификация (ИСК) към УНСС през 2003 г.

Галерия снимки от Четирима преподаватели и възпитаници на УНСС са министри в служебното правителст ...