Договор за сътрудничество с Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”

вторник, 27 април 2021 19:26

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и проф. д-р Сава Димитров, ректор на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, подписаха договор за сътрудничество.

Ректорите - проф. С. Димитров и проф. Д. Димитров

Проф. Димитър Димитров обърна внимание, че сме водещи в областта на интелектуалната собственост, което ще е от полза за НМА. Той допълни, че УНСС иска да развива и културна дейност. Аула „Максима” може да е място за творчески изяви - театрални постановки, музикални представления, още повече, че Студентски град няма много възможности за такива събития, посочи ректорът на УНСС.

Проф. Сава Димитров сподели, че подобна инициатива ще намери място в дейността на НМА и приема това сътрудничество за различен продукт и подход. Той  коментира, че интелектуалният актив от страна на УНСС ще бъде полезен и важен за тях. Проф. Сава Димитров отбеляза, че се опитва да „разтвори” дейността на академията и припомни, че техният академичен оркестър е специално създаден и студентите – солисти, диригенти и певци, изнасят редовно концерти. „Никъде в Европа не съществува оркестър с такъв обхват. И този оркестър може да прави изнесени концерти, включително и в УНСС, допълни ректорът на НМА. 

На събитието в зала „Тържествена” присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, както и координаторите по проекта, от страна на УНСС - проф. д-р Владя Борисова, директор на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ), проф. д-р Виолета Горчева, зам.-декан - от страна на НМА. 

Проф. Стоянова, проф. Горчева, проф. Борисова

Договорът включва различни дейности в областта на интелектуалната собственост и сътрудничество чрез студентски стажове, обмен на информация и публикации, участия в различни събития, лекции, обучения в УНСС и от страна на ИИСТТ за специалисти и служители от НМА. 

Отляво надясно: проф. С. Димитров, проф. Борисова, проф. Горчева, проф.  Стоянова и проф. Д. Димитров

Галерия снимки от Договор за сътрудничество с Националната музикална академия „Проф. Панчо Владиге ...