Кариера УНСС 2021: Ден втори

четвъртък, 22 април 2021 13:36

През втория ден на „Кариера УНСС 2021“ студенти имаха възможността да се срещнат онлайн с представители на големи български компании, които предлагат стажантски и работни позиции в различни сектори като ИТ и телекомуникации, търговски фирми, банки, финансови институции и други. Форумът се организира за пета поредна година от Студентския съвет съвместно с Rabota.bg и е под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров.

„За мен е особено удоволствие да открия втория ден на Кариера УНСС, който е обвързан с водещи компании в областта на търговията, банковата сфера и финансите. Компании, които много бързо се адаптираха и съобразиха със ситуацията, в която попаднахме. Те смениха почти изцяло бизнес модела си и се насочиха към нов начин за набиране на служители и нов начин на управление“. С тези думи зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова откри втория ден на форума. Тя припомни, че само през настоящата година ректорското ръководство е подписало над 60 споразумения с различни организации и институции в УНСС, като водещото в тях е да бъдат информирани студентите за свободните позиции и стажове. Това е малка илюстрация на отличната колаборация между университета и бизнеса. Форумът е още едно доказателство в тази посока, подчерта проф. Стоянова.

„В тези трудни времена виждаме колко много хора губят своята работа и намирането на нова, става все по- трудно. През днешния ден всички студенти ще имат възможността да се срещнат с водещи международни компании в различните сектори, за да намерят желаната от тях работа“, сподели Илиян Чабуклийски от Студентски съвет при откриването на втория ден от форума.

„Благодаря на всички, които за пореден път ни оказват подкрепа, за да реализираме за пета поредна година нашето събитие. В него е вложено много през годините и то дава шанс на много студенти. Днес кариерният форум има за цел не само да ви представи своите работни позиции, но и да предостави възможности за тези от вас, които искат да реализират кариера“, изтъкна Росица Иванова.

Лидия Даскалова приветства участниците във втория ден на форума от името на Националното представителство на студентските съвети (НПСС). Според нея посланието на събитието показва, че младите хора наистина се грижат за своето бъдеще и за бъдещето на своите колеги.

Кристиян Маджуров апелира всички студенти да бъдат активни през втория ден от кариерния форум и да задават въпросите, които ги интересуват без да спират да се възползват от предлаганите възможности за реализация.

Всяка една от участващите фирми осъществява комуникация със студентите в отделен канал, предоставяйки възможността за задаване на въпроси и подаване на CV-та директно към нея.

Днес с презентации се включиха фирмите: CCB, Metro, Kaufland, UniCredit Bulbank, EY, Crowe, PIM . Те бяха посрещнати с голям интерес от онлайн аудиторията с множество въпроси и дискусии на разнообразни теми.

Събитието се състоя в MS Teams с пряко предаване във фейсбук страниците на УНСС,  Rabota.bg и Студентски съвет.

Как премина втория ден на форума можете да проследите във видеото:

Галерия снимки от Кариера УНСС 2021: Ден втори ...