Двама представители на УНСС в студентския борд на ENGAGE.EU

понеделник, 05 април 2021 8:54

Сформираният ENGAGE.EU's Board of Learners (BoL) вече проведе първото си онлайн заседание. Бордът на студентите ще представлява интересите на над 100 000 обучаващи се в Европейския университет ENGAGE.EU, от който УНСС е част.

Всеки един университет-партньор има по двама представители в BoL и така се формира студентско представителство от общо 14 члена. Един от тях има място в Управителния съвет на ENGAGE.EU, а двама други участват в Изпълнителния комитет. Основният фокус на дейността на BoL ще бъде подобряване на европейските образователни перспективи.

УНСС се представлява от Александър Дорохин и Мартина Демирова. Те са студенти в специалност „Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език“. Като членове на ENGAGE.EU Board of Learners, те ще отстояват интересите на студентите на различните етапи от реализацията на проекта. Целта им е да постигнат възможно най-ефикасно включване на студентите в различните дейности по време и след края на проекта. Ето какво споделя Александър Дорохин (на снимката долу) за инициативата:

„ENGAGE.EU е един много интересен проект от чисто студентска гледна точка, защото дава възможност за съвместна работа с професори и студенти от чужбина. Когато се присъединих към екипа все още се разработваше кандидатурата и обратната връзка от студентите беше ключова за нейното оформяне. В началото бях доста притеснен, защото преди не съм работил по толкова важен проект, но с течение на времето работата започна да се случва плавно.“

За включването си в BoL Мартина Демирова споделя, че е останала с много приятни впечатления от първата среща с останалите представители. „Поради обграждащите ни обстоятелства, всичко беше онлайн, но с перфектна организация, а най-големият плюс бяха широките усмивки на всички. Имам големи надежди за по-добро бъдеще и сериозни очаквания за развитието и реализацията на този проект.“

„Всички студенти от Board of Learners към ENGAGE са доста отворени към различни мнения и всичко преминава през дискусия. Планираме да изградим нужните структури за бъдещите студенти на ENGAGE.EU“, добавя още Александър.

Европейски университети е водеща инициатива на Европейската комисия за формиране на транснационални мрежи от висши училища, с амбицията да се превърнат в университети на бъдещето. ENGAGE.EU е алианс от седем водещи европейски университета в бизнеса, икономиката и социалните науки - University of Mannheim (Германия), LUISS University (Италия), NHH Norwegian School of Economics (Норвегия), Tilburg University (Нидерландия), University of Toulouse 1 Capitol (Франция), WU Vienna University of Economics and Business (Австрия) и УНСС (България). ENGAGE.EU има за цел да предостави на европейските граждани набора от умения и компетенции, необходими за справяне с основните обществени предизвикателства.

Повече за проекта - ТУК

Галерия снимки от Двама представители на УНСС в студентския борд на ENGAGE.EU ...