УНСС подписа меморандум за сътрудничество с община Бургас

вторник, 30 март 2021 19:08

Университетът за национално и световно стопанство подписа меморандум за сътрудничество с община Бургас. С това споразуменията за сътрудничество между университета и стратегически важни за развитието му градове стават над десет.

Кметът на общината Димитър Николов посети УНСС, като се срещна с ректора проф. д-р Димитър Димитров (на снимката горе), запозна се с ректорското ръководство, представители на Студентския съвет и разгледа най-новия корпус, който предстои да бъде пуснат в експлоатация за новата учебна година.

Разбрах, че Бургас има голямо лоби като студенти, преподаватели и това ще даде енергия в партньорството между община Бургас и УНСС, подчерта кметът на Бургас г-н Димитър Николов в разговор с ректора проф. д-р Димитър Димитров, зам.-ректора проф. д-р Цветана Стоянова, доц.   д-р Драгомир Стефанов, координатор по споразумението и  председателя на Студентския съвет Ангел Стойков

В изказването си проф. Димитров отбеляза множеството допирни точки между университета и морския град. Освен големия брой студенти от Бургас, общината няколко пъти е обявявана за най-добър град за живеене, а УНСС вече няколко години подред получава приза на работодателите за най-добър университет.

„В рамките на този меморандум се събират двама лидери -  в регионалното развитие и в университетското образование и науката. Убеден съм, че можем да си бъдем много полезни в едно съвместно сътрудничество“, подчерта ректорът на УНСС.

„Прави ми приятно впечатление, че в УНСС има голям и гъвкав избор от специалности. Мисля, че в духа на лидерството, като институции можем да намерим много общи теми за научни разработки. За нас най-важното е да дадем мотив на младите хора в Бургас и региона да останат и да се развиват в град с модерна визия и перспективи“, беше посланието на г-н Димитър Николов.

В меморандума е записано, че община Бургас и УНСС ще работят за осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студентите от УНСС чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и други инициативи.

Двете страни ще подпомагат качеството на обучението на студентите и докторантите в УНСС чрез организиране на публични лекции и дискусии и други инициативи от съвместен интерес. Ще си партнират и при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление и други в подкрепа на доброто публично управление.

Представител и изпълнител по този меморандум от страна на УНСС е доц. д-р Драгомир Стефанов от катедра „Недвижима собственост, а от страна на община  Бургас е г-жа Йорданка Ананиева, зам.-кмет по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики.

На подписването на меморандума между двете институции присъстваха и зам.-ректорите на УНСС проф. д-р Мирослава Раковска, доц. д-р Михаил Мусов, проф. д-р Цветана Стоянова, както и доц. д-р Драгомир Стефанов и представителите на Студентския съвет Ангел Стойков и Илиян Чабуклийски
Кметът на Бургас разгледа най-новия корпус на УНСС, изложбата пресъздаваща ключови моменти от строителството му и почете с внимание паметника на създателя на университета Стефан Бобчев

Галерия снимки от УНСС подписа меморандум за сътрудничество с община Бургас ...