Катедра „Медии и обществени комуникации“ организира първата си онлайн церемония за дипломиране

четвъртък, 19 ноември 2020 20:05

На 19 ноември с виртуално събитие в MS Teams и осигурено живо излъчване (livestream) през официалната си Фейсбук страница, катедра „Медии и обществени комуникации“ организира първото си онлайн събитие по дипломиране на бакалаври в специалностите „Медии и журналистика“ и „Медия икономика“.

Доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедра „Медии и обществени комуникации“, поздрави бъдещите журналисти и комуникационни специалисти с кратко слово от обновеното телевизионно студио на УНСС, което разполага с TriCaster система, нови камери и озвучаване. В речта си тя насърчи бакалаврите: „запазете у себе си този стремеж за знание, продължавайте да задавате въпроси, бъдете критични, пазете качествената журналистика. В своите действия, все едно професионални или от личен характер, винаги се водете от идеята да бъдете полезни, да бъдете добри, да бъдете отговорни, да бъдете човечни“.

С предварително записан видеопоздрав се включи и проф. Цветана Стоянова –заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, която припомни на колегите, че патронът на нашия университет проф. Стефан Бобчев, освен авторитетен учен, е блестящ журналист и публицист и първият историк на българската журналистика и пожела на абсолвентите винаги да търсят истината и да служат с чест и достойнство на журналистическата професия и обществото.

Кратки виртуални поздрави към студентите от двете специалности отправиха всички колеги от катедра „Медии и обществени комуникации“, а от името на студентите говориха двамата отличници на випуска – Даяна Димитрова (сп. “Медии и журналистика“) и Стефани Божинкова (сп. „Медия икономика“).

В онлайн събитието беше излъчено и кратко видео с кадри, в които са събрани спомените от четиригодишното обучение в университета на завършилите студенти.

Катедра „Медии и обществени комуникации“ от няколко години развива директните видеоизлъчвания на различни събития от академичния си живот. След обявяването на пандемията от COVID-19, работата в това направление се засили: на живо и онлайн беше открита учебната година 2020/21, в хибриден формат беше проведен и излъчен третият форум за устойчиво развитие във филмовата индустрия. За първи път обаче именно за дипломирането на тазгодишния випуск беше изградена жива двупосочна връзка между телевизионното студио към катедрата и профилите на всички участници в събитието. Вижте повече във видеото:

Галерия снимки от Катедра „Медии и обществени комуникации“ организира първата си онлайн церемония  ...