Уебинар в рамките на международното лятно училище „Гърция – Русия – България“

понеделник, 27 юли 2020 16:50

„Устойчиво развитие в Черноморския регион“ беше темата на уебинара, проведен в рамките на международното лятно училище, организирано от УНСС, Солунския университет „Аристотел“ (AUTh) и Финансовия университет при правителството на Руската федерация (FinU). Домакин на събитието и на предстоящото петдневно лятно училище на п-в Халкиди през 2021 г. е гръцкият университет-партньор.

Петдесетте участници бяха поздравени от ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, ректора на Солунския университет проф. д-р Николаос Папайоану и зам.-ректора по международно сътрудничество на Финансовия университет проф. Александър Линников.

Ректорът  проф. д-р Димитър Димитров

„Настоящата ситуация с разпространението на COVID-19 не ни позволи днес да бъдем заедно, но намерихме начин, макар и от разстояние, да споделим своите виждания за устойчивото развитие в нашия регион, да ангажираме нашите студенти и през летните месеци, както и да поддържаме висок духа им на съпричастност към проблемите на днешния свят. С нетърпение очаквам да ви посрещна в България през някое от следващите две издания на лятното  училище“, заяви в своето приветствие ректорът проф. Димитров.

Проф. д-р Николаос Папайоану  и проф. д-р Александър Линников

В рамките на уебинара бяха представени и дискутирани три лекции на преподаватели от университетите-партньори: „Социалното предприемачество като основен инструмент на устойчивото развитие“ на гл. ас. д-р Иван Божикин от катедра „Икономикс“ на УНСС, „Финансови инструменти за постигане на устойчиво развитие” на ас. Галина Климова от Финансовия университет и „Целите на устойчивото развитие в Черноморския регион” на проф. д-р Николаос Теодосиу и проф. д-р Григорис Заротиадис от Солунския университет „Аристотел“.

По време на уебинара

Българските представители в международния организационен комитет на лятното училище са доц. д-р Михаил Мусов, главен секретар по международно сътрудничество, и гл. ас. д-р Димитър Дамянов, зам.-директор на Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели.


Втората част на международното лятно училище ще се проведе в периода 17 – 22 август 2021 г. в AUTh Summer Camp на п-в Халкиди (Гърция). Следващите две издания (през 2022 г. и 2023 г.) ще бъдат организирани в Русия и в България. 

Галерия снимки от Уебинар в рамките на международното лятно училище „Гърция – Русия – България“ ...