Първа среща по проект ENGAGE.EU

вторник, 14 юли 2020 11:02

Екипът на проекта ENGAGE.EU осъществи своята първа среща под ръководството на ректора проф. д-р Димитър Димитров и обсъди своите бъдещи действия (на снимката долу).

„Европейските университети са не само бъдещето на европейското висше образование, но и бъдещето на Европа и УНСС зае своето достойно място сред тях. Това не е подарък за 100-годишнината на университета ни, а резултат от усилената екипна работа и оправданото доверие. Какво по-добро от това студентите на УНСС да бъдат едновременно и студенти на Университета Манхайм, Университета ЛУИС в Рим, Норвежкото бизнес училище в Берген, Тилбургския университет, Университет Тулуза 1 Капитол и Виенския икономически университет“, заяви ректорът.

Участниците в срещата (от ляво надясно): доц. д-р Мартин Осиковски, доц. д-р Михаил Мусов, доц. д-р Светла Бонева, ректорът проф. д-р Димитър Димитров, д-р Росица Велинова и доц. д-р Венелин Бошнаков

От името на екипа доц. д-р Михаил Мусов, главен секретар по международното сътрудничество и координатор на проекта от българска страна, подари на ректора плакет с логото на ENGAGE.EU и благодари за доверието.

По време на срещата бяха обсъдени основните предизвикателства, свързани с онлайн обмена на студенти през новата учебна година и перспективите за подготовката на нов проект за ENGAGE.EU по Хоризонт 2020 - „Наука със и за обществото“.

Проф. Димитър Димитров беше поздравен от ректорите на всички партньорски университети в ENGAGE.EU.

В поздравителния си адрес проф. д-р Томас Пул – ректор на Университета Манхайм - водещият университет в консорциума, отбелязва: „Нашето пътуване започна на 14 ноември 2019 г. в Тилбург и завърши с подаването на предложението на 26 февруари т. г. в Манхайм. Нужни ни бяха 105 дни. Като имаме предвид, че разстоянието от Тилбург до Тулуза, Рим, Виена, София, Берген и Манхайм е около 9 189 километра, това означава, че сме изминавали по 87 километра на ден – колкото два маратона. Това е впечатляващо начало!“.

Галерия снимки от Първа среща по проект ENGAGE.EU ...