УНСС и ССИ ще си сътрудничат

сряда, 08 юли 2020 17:44

Провеждане на програми за обучение на предприемачи и мениджъри, осигуряване на стажове за студенти, разработване на съвместни проекти предвижда меморандумът за сътрудничество между УНСС и Съюза за стопанска инициатива (ССИ), подписан днес от ректора проф. д-р Димитър Димитров и г-жа Виолина Накова, изпълнителен зам.-председател на ССИ и възпитаничка на нашия университет (на снимките долу).

Този меморандум е поредната стъпка и част от визията ни за развитие на УНСС в полза на нашите студенти и на научните ни изследвания, заяви ректорът проф. Димитров.

Документът предвижда също осигуряване на консултации за управление на фирми-членове на ССИ, стимулиране на обмена на информация, на идеи и добри практики, разработване на стратегии, формулиране на политики и насърчаване на възможности за обучение на специалисти в областта на киберсигурността и корпоративнатата сигурност.

В меморандума се посочва още, че при желание на студенти от УНСС за кандидатстване за конкретни отворени позиции за стажове, те ще имат възможност директно да заявят своето желание до съответния ръководител или специалист в ССИ.

Координатор по меморандума от страна на УНСС е проф. д-р Любомир Стефанов от катедра „Човешки ресурси и социална защита“, а от страна на ССИ – г-жа Виолина Накова.

На подписването присъстваха членовете на Ректорския съвет (на снимката горе).

Галерия снимки от УНСС и ССИ ще си сътрудничат ...