Продължава успешното сътрудничество между УНСС и ЧЕЗ България ЕАД

петък, 31 януари 2020 12:16

Нови форми на досегашното успешно сътрудничество между УНСС и „ЧЕЗ България“ ЕАД обсъдиха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и г-н Карел Крал, регионален мениджър на компанията. В срещата участваха и помощник-ректорът проф. д.ик.н. Кирил Стойчев и гл. ас. д-р Петкан Илиев от катедра „Икономикс“ (на снимката долу).

„За нас е много важно да продължим успешното си сътрудничество с УНСС. Ние имаме нужда от кадри за икономическите дейности, за регулация, търговия, маркетинг, човешки ресурси, счетоводство и др.“, посочи г-н Карел Крал.

Г-н Карел Крал

Ректорът проф. Димитров акцентира на връзката между УНСС и бизнеса, като отбеляза, че тя трябва да включва и част от занятията на студентите да се осъществяват в реална среда с казуси и задачи от практиката.

Проф. Димитър Димитров

„Много полезно за нашите студенти ще бъде да приближим обучението до практиката. Искаме някои от дисциплините ни да се изучават директно в компанията - не просто стажантска програма, по време на която студентът е откъснат от университета, а под ръководството на свой преподавател и ваш ментор. Хубаво е да работят върху конкретни задачи“, поясни ректорът.

Проф. Димитър Димитров и г-н Карел Крал

Г-н Крал посочи, че компанията се нуждае от стажанти, които търсят дългосрочна работа и развитие и подкрепи идеята на ректора. „Ние сме по-склонни да обучаваме студенти, които търсят дългосрочно развитие, а не просто да изкарат кратък стаж. Имаме и много добра материалната база, която предлага обучение в реална среда с конкретни задачи“, допълни той.

Гл. ас. д-р Петкан Илиев, проф. Димитър Димитров, г-н Карел Крал и проф. д.ик.н. Кирил Стойчев (от ляво надясно)

По време на разговора бяха обсъдени и други бъдещи съвместни проекти.

Галерия снимки от Продължава успешното сътрудничество между УНСС и ЧЕЗ България ЕАД ...