УНСС участва в „ICAEW – Partner in Learning Conference, 2020“

понеделник, 27 януари 2020 9:25

По официална покана на Института на дипломираните експерт-счетоводители на Англия и Уелс (ICAEW) проф. Снежана Башева – ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, и доц. Михаил Мусов – главен секретар по международно сътрудничество, представиха УНСС на конференцията „ICAEW – Partner in Learning Conference, 2020”. Форумът се проведе на 24 януари т.г. в Лондон, Великобритания, и бе посветен на отбелязването на 10-годишнината на програмата на ICAEW “Partner in Learning” за сътрудничество с водещи университети по света.

Г-н Mark Protherough открива форума

Проф. Башева и доц. Мусов взеха участие в дискусиите на форума и проведоха работна среща с г-н Mark Protherough – изпълнителен директор „Обучение и професионално развитие“ в ICAEW, на която бяха обсъдени възможности за продължаване на стратегическото партньорство между двете институции. Г-н Protherough поздрави нашия университет по случай 100-годишния юбилей и благодари за коректното дългогодишно партньорство в подготовката на студенти по счетоводство и одит. Той акцентира на високото качество на обучение в УНСС като посочи, че през миналата година само един студент е постигнал 100% успеваемост на изпита по модул “Accounting” и той е студент на УНСС.

Проф. Снежана Башева, г-н Mark Protherough и доц. Михаил Мусов (от ляво надясно)

Сертификатът „Partner in Learning“ на УНСС за 2020 г.

ICAEW е основан през 1880 г. и към момента развива и подкрепя над 150 000 експерт-счетоводители в близо 150 страни по света. Институтът признава на студентите на УНСС до 8 от общо 15-те изпита на квалификацията „дипломиран експерт-счетоводител“ на ICAEW (ACA qualification). Повече информация можете да намерите на страницата на катедра „Счетоводство и анализ“. 

Галерия снимки от УНСС участва в „ICAEW – Partner in Learning Conference, 2020“ ...