Нашите спортисти представиха пред ректорското ръководство отличията си от изминалия сезон

четвъртък, 23 май 2019 14:53

Спортистите и треньорите от УНСС представиха пред ректорското ръководство завоюваните отличия от спортно-състезателната година, която е най-успешна и с най-голям брой златни медали.

Освен в Националната универсиада Варна 2019, нашите спортисти спечелиха златни отличия и в национални университетски шампионати, градски първенства и аматьорски лиги.

Отличията

Поздравявам ви за високите спортни отличия, за вашата всеотдайност. С тези думи ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев се обърна към спортистите и техните треньори и преподаватели. Всички вие, които сте спортната слава на УНСС, ще бъдете отличени със специални награди на следващия спортен празник и това ще се превърне в традиция. Очаквам да печелите още много медали и на европейско и световно ниво, посочи ректорът.

Проф. Стати Статев

Доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, благодари за подкрепата: „Вие имате голям принос за нашите успехи и затова да се развиваме“ и представи всички медалисти.

Доц. Спас Ставрев

Със златните отличия през този сезон в индивидуалната и отборната надпревара на Националния университетски шампионат се окичиха шахматистите ни с треньор хон. преп. Стефан Добрев, а със злато в индивидуалната надпревара и сребро отборно - състезателките ни по аеробика с треньори ст. преп. д-р Милена Игнатова и преп. Ива Барова.

Проф. Статев и доц. Ставрев с отбора по шахмат
Проф. Статев с отбора по аеробика

Успешен сезон освен в Националната универсиада, отбелязват и баскетболистките ни, водени от ст. преп. д-р Венцислав Йорданов, които  заемат трето място в Националния шампионат по баскетбол 3х3, бронзови медалисти от НУ - Варна 2019 и са шампионки в Аматьорската лига по баскетбол за втора поредна година. Мъжкият отбор, воден от доц. д-р Спас Ставрев, се класира на четвърто място в НУ - Варна и Националния шампионат по баскетбол 3х3 (на снимките долу).

Отборът по футзал, воден от ст. преп. д-р Иван Стоилов, също отбеляза много добър сезон, като освен шампиони в Националната универсиада завоюва първото място на Аматьорска лига по футзал и второто място в Държавното първенство.

Проф. Статев и доц. Ставрев с отбора ни по футзал

За поредна година представянето ни на Националната универсиада, която тази година се проведе във Варна, беше блестящо. Спортистите ни завоюваха: четири златни медала, трето място отборно при мъжете, четвърто място отборно при жените и трето място в комплексното класиране за отбора по плуване с треньор ст. преп д-р Севдалина Стоянова; два златни медала за отборна в индивидуалната надпревара жени в спортното катерене с треньор ст. преп. Мария Георгиева; златни медали за отбора ни по футзал-мъже и сребърни за жените, водени от ст. преп. д-р Иван Стоилов; златни медали завоюваха при мъжете и жените състезателите ни по тенис на маса с треньор ст. преп. д-р Елена Монева; два златни медала за състезателя ни по кикбокс;  бронз за женския ни отбор по баскетбол с треньор ст. преп. д-р Венцислав Йорданов; четвърто място за лекоатлетите с треньор ст. преп. д-р Екатерина Тошева; четвърто място за отбора по волейбол жени с треньор ст. преп. д-р  Ралица Арсова и пето място за мъжете с треньор ст. преп. д-р Петър Иванов (на снимките долу).

Отборът по спортно катерене

Отборът по тенис на маса
Представители на отбора по волейбол - жени
Проф. Статев с лекоатлетите
Проф. Статев и ст. преп. д-р Севдалина Стоянова

Доц. Ставрев връчи на ректора проф. Статев от името на ръководството на АУС „Академик“ и всички преподаватели от катедра „Физическо възпитание и спорт“ тениска и юбилеен медал от Националната универсиада Варна 2019 (на снимката долу).

Галерия снимки от Нашите спортисти представиха пред ректорското ръководство отличията си от измина ...