Седма научна конференция за студенти и докторанти „Многообразието на туризма в научното познание“

четвъртък, 09 май 2019 14:04

Тази конференция е форум за научните изяви на нашите млади кадри, които започват научното си израстване още от студентската скамейка. Днес ще бъдат представени 14 доклада, от които 2 на доктори, 6 на докторанти и 6 на студенти, които вече са публикувани в сборник, каза при откриването на Седмата научна конференция за студенти и докторанти „Многообразието на туризма в научното познание“ доц. д-р Еленита Великова, модератор на форума и преподавател в катедра „Икономика на туризма“.

Ръководителят на катедра „Икономика на туризма“ доц. д-р Николай Цонев посочи, че катедрата винаги е била благоприятна академична територия за научно развитие и израстване на младите таланти. Според него провеждането на седма поред конференция за студенти и докторанти е силно доказателство за това. Безспорно най-развълнувани са най-младите ни участници, които днес ще направят първата си научна изява. Сигурен съм, че ще се справят блестящо, каза доц. Цонев.

Доц. д-р Николай Цонев и доц. д-р Еленита Великова
В Голямата конферентна зала

Проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“, посочи, че факултетът полага много усилия за работа със студентите и докторантите и е на първо място в УНСС по брой на докторанти. Дава ви се голям шанс и много добри възможности. Повечето от вас вече са на прага на професионалната си реализация. Ако искате да се развивате, трябва да бъдете активни чрез участието си в конференции като тази. Стремим се да насърчаваме вашето развитие, заяви проф. Димитров.

Проф. Димитър Димитров
Участниците

Щастлив съм като възпитаник на катедра „Икономика на туризма“, че все повече студенти участват в конференции, организирани от катедрата. За докторантите участието в подобни събития е важно за защита на техните дисертации, а за студентите допълнителната стойност от форуми като този е придобиването на изключителен опит, обърна се към присъстващите председателят на Студентския съвет Ангел Стойков.

Ангел Стойков

След официалното откриване научната конференция продължи с представянето на разработките на студентите и докторантите. Първият доклад на тема „Икономически и туристически потенциал на минералните извори от находище София-център“ беше на д-р Иво Анев (на снимката долу).

Галерия снимки от Седма научна конференция за студенти и докторанти  „Многообразието на туризма в  ...