Абсолвентите от специалност „Право“ получиха своите дипломи

четвъртък, 28 март 2019 11:27

Днес e един от най-паметните и значими дни за абсолвентите в тази зала, защото поставя ново начало. Вашите дипломи са признание за труда ви. Пожелавам ви дълъг и успешен път. Успехите на юристите са успехи и за нашето общество. Знанията, които получихте, са много добра основа, върху която всеки от вас ще гради. Сигурен съм, че ще се справите с предизвикателствата. Превърнете правото в инструмент, с който да постигате мярата за това кое е добро и справедливо. С тези думи деканът на Юридическия факултет доц. д.н. Живко Драганов приветства абсолвентите и гостите по време на дипломирането на студентите от специалност „Право“ на тържествена церемония в аула „Максима“.

Доц. Живко Драганов
В аула „Максима“ присъстваха родители, преподаватели и гости

Абсолвентите бяха поздравени и от доц. д-р Диана Ковачева, преподавател в Юридическия факултет и зам.-омбудсман на Р България: „Вълнувам се, защото си давам сметка, че това е един от най-важните дни в живота ви. Вероятно през годините сте положили много усилия, за да вземете най-доброто от вашите преподаватели, които са ви дали много. Правото е професия, тясно свързана с чувство на дълг и справедливост. Затова винаги защитавайте правата на хората, без значение от коя страна стоите. Не отказвайте да се борите за справедливостта.“

Доц. Диана Ковачева

Вашата диплома има огромна стойност, резултат е от дълго и тежко обучение и ви дава огромни възможности, приветства абсолвентите Веселин Тодоров, изпълнителен директор на „Сиела“.

Веселин Тодоров

Доц. д-р Мирослав Димитров, зам.-декан на Юридическия факултет и ръководител на катедра „Частноправни науки“, пожела на абсолвентите да бъдат почтени юристи, дръзновени и отговорни в работата си. Пътят не винаги е покрит с цветя и рози, но важното е несполуката да бъде основа за надграждане на знания и опит. Професионалният успех е продължителен процес, при който водещото е умението да станеш и да продължиш, след като си паднал, изтъкна той.

Доц. д-р Мирослав Димитров

През годините на вашето следване ние не само ви преподавахме, ние ви вярвахме и влагахме усилията и амбициите си във вас. Споделяхме стремежите ви и се радвахме. Радваме се и днес. Уверена съм, че смело ще тръгнете напред по пътя на вашето професионално израстване, поздрави дипломантите доц. д-р Диана Маринова, зам.-декан на Юридическия факултет.

Доц. Диана Маринова

Доц. д-р Райна Койчева от катедра „Частноправни науки“ благодари на абсолвентите за възможността да общува с тях. За мен беше удоволствие да споделя с вас знанията си, да срещам умните ви погледи и да отговарям на въпросите ви. Благодаря ви, че ми вдъхнахте оптимизъм за бъдещето на България, защото показахте не само трудолюбие, но и доброта, хуманизъм и справедливост, посочи тя.

Доц. Райна Койчева

Вие сте един от най-добрите випуски в историята на нашия факултет. Намерете финия баланс между професионалната реализация и личния живот и не пренебрегвайте семейството си, посочи доц. д-р Захари Торманов, научен секретар на катедра „Частноправни науки.

Доц. д-р Захари Торманов

Тюркер Моллахасан - абсолвентът, завършил с най-висок успех, заяви: „Изпълнен съм с много чувства – на радост, на чест, на вълнение, но най-вече на благодарност. Благодаря на семейството ми, което винаги е било до мен. Благодаря на преподавателите не само за знанията, но и за човешкото отношение и уважението. Това е знак на истински професионализъм. Благодаря на колегите си и за красивите моменти.

Тюркер Моллахасан

Церемонията продължи с връчването на дипломите (на снимките долу).

Галерия снимки от Абсолвентите от специалност „Право“ получиха своите дипломи ...