Публична лекция на тема „Персоналният мъжки стил: ключ към успеха в бизнеса“

петък, 22 март 2019 9:50

УНСС, Студентският съвет, катедра „Медии и обществени комуникации“ и Академията за мода организираха публична лекция на Maestro di Eleganza – световно известния дизайнер Алберто Веделаго (Италия), на тема „Персоналният мъжки стил: ключ към успеха в бизнеса“. Гостът беше представен от проф. д.н. Любомир Стойков, преподавател в катедрата-съорганизатор, като човек с изключително успешен опит на модната сцена, основател на свой собствен бранд и професионалист, който се посвещава на мъжката елегантност и на изграждането на стил на клиента като ключ към успеха в бизнеса. Прекрасно е, че има творци като маестро Алберто Веделаго – гражданин на световния моден свят! Със своята уникална култура и естетика той е безценен образец на единство между моден дизайн от най-висока класа и персоналност на стила. Благодарение на стилисти като него облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – човешки и професионален, заяви проф. Любомир Стойков.

Проф. Любомир Стойков представя Алберто Веделаго

Удоволствие е за нас да поздравим г-н Веделаго с „Добре дошъл!“ в нашия университет, обърна се към госта зам.-ректорът проф. д-р Валентин Гоев. От името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев той връчи на г-н Веделаго статуетка на създателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев и сертификат в знак на благодарност за лекцията (на снимката долу).

Ангел Стойков, председател на Студентския съвет, проф. Валентин Гоев, Алберто Веделаго и проф. Любомир Стойков (от ляво надясно)

Модата има сериозно значение, защото има отношение към успеха в бизнеса. Важно е как изглеждаме, как другите ни оценяват като представители на нашия университет, посочи Ангел Стойков.   

Работих 20 години за една компания, минах през всички нива на израстване, беше инвестирано в обучението ми, постигнах добър стандарт, но реших да следвам мечтите си и започнах да се занимавам със собствен бизнес, обърна се към студентите Алберто Веделаго. Според него огромна слабост на фирмите е, че отказват да инвестират в обучението на служителите си и очакват те да станат специалисти, веднага след като завършат университета.

Другият проблем на модната индустрия е, че не се концентрира върху стила. Елегантността е трайна величина, модата е временна, винаги съобразявайте дрехата с мястото, където отивате. Идете на интервю за работа с костюм, купувайте малко, но качествени облекла, без значение на марката, но търсете индивидуалността, за да ви забележат, посъветва студентите г-н Веделаго. 

В зала „Тържествена“

След лекцията гостът отговори на многобройните въпроси на студентите и даде ценни практически съвети за намирането на адекватен стил и правилен подход към облеклото за успеха.  

Галерия снимки от Публична лекция на тема „Персоналният мъжки стил: ключ към успеха в бизнеса“ ...