Ден на отворените врати на катедра „Икономическа социология”

сряда, 20 март 2019 14:10

Целта на Деня на отворените врати на катедра „Икономическа социология” е да се осъществи среща на студенти от специалностите „Социология“ и „Икономическа социология и психология“ с организации от бизнеса и НПО за осъществяване на учебна практика и бъдеща професионална реализация. Това заяви научният секретар на катедрата гл.ас. д-р Тодорка Кинева, която откри събитието, проведено на 19 март т.г.

Г-н Владимир Бояджиев, гл.ас. д-р Тодорка Кинева, доц. д-р Андрей Нончев, инж. Цветан Колев (от ляво надясно)

От името на деканското ръководство на Общоикономическия факултет проф. д-р Мария Стоянова, зам.-декан на факултета, поздрави ръководството на катедрата, студентите от двете специалности и гостите и подчерта значимостта на форума. Деканското ръководство се отнася с уважение към подобни инициативи, които са израз на взаимодействието между академията, бизнеса и НПО, посочи тя и пожела успех в практическата реализация на студентите-социолози.

Проф. д-р Мария Стоянова

Ръководителят на катедра „Икономическа социология“ доц. д-р Андрей Нончев приветства гостите и студентите и заяви, че в името на бъдещата професионална реализация установяването на взаимоотношения с представители на бизнеса и неправителствените организации е добра практика, която катедрата провежда през последните две години.

Гл.ас. д-р Тодорка Кинева, доц. д-р Андрей Нончев, инж. Цветан Колев (от ляво надясно)

Срещата се проведе в два панела. В първия - „Моята социологическа кариера“ -представители на шест организации презентираха стажантски програми и представиха възможностите за професионална реализация на студенти-социолози: арх. Жоржета Рафаилова и инж. Цветан Колев от ОП „Софтпроект - ОГП”, Владимир Бояджиев – директор на Националния институт за помирение и арбитраж, Евелина Славкова и д-р Димитър Ганев от Изследователския център „Тренд, Мария Брестничка – директор на отдел „Развитие на Мрежата“ в Националната мрежа за децата, Виолена Брождина – координатор „Привличане на участници” в програмата „Заедно в час“, Мина Василева и Полина Иванова от „180 градуса консулт”.

Инж. Цветан Колев и арх. Жоржета Рафаилова (от ляво надясно)
Г-н Владимир Бояджиев

Във втория панел - „Моята катедра и моята професионална реализация“ - трима възпитаници на катедра „Икономическа социология“ представиха кратка биография на кариерното си развитие: д-р Драгомир Драганов – директор на дирекция „Анализи, планиране и прогнозиране“ в НОИ, д-р Александър Панайотов – директор на Националния фокусен център за наркотици и наркомании, и Аркади Шарков – здравен икономист в Експертния клуб за икономика и политика.

По време на дискусията

Галерия снимки от Ден на отворените врати на катедра „Икономическа социология” ...