Възможности за участие в програмата за „Езикови и културни асистенти в Испания” с английски език

четвъртък, 07 март 2019 15:09

По покана на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ се проведе среща с г-н Сесар Аха Мариньо, съветник по образователните въпроси към посолството на Кралство Испания у нас, и г-н Хавиер Монтеро Посо, сътрудник в образователната служба. Испанските гости представиха пред студенти и преподаватели възможностите за участие в международната образователна програма „Езикови и културни асистенти в Испания“ с английски език, финансирана от Министерството на образованието, културата и спорта на Кралство Испания. 

Срещата беше открита от проф. д-р Даниела Кох-Кожухарова, ръководител на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“, която представи гостите. Г-н Аха Мариньо, който е за трети път в нашия университет, е бивш сенатор, кмет, общински съветник, депутат, човек с богат политически опит, полиглот, а г-н Монтеро е изследовател в областта на английския език и култура.

Г-н Сесар Аха Мариньо, проф. д-р Даниела Кох-Кожухарова и г-н Хавиер Монтеро Посо (от ляво надясно)

Г-н Аха Мариньо изрази удовлетворението си от интереса към програмата, която от три години се реализира в България и позволява на участниците да обогатят своите лингвистични и културни познания. Г-н Монтеро Посо даде висока оценка на владеенето на английски език от страна на нашите студенти и ги запозна с условията за кандидатстване и участие в програмата. Той уточни, че тя осигурява на одобрените кандидати работа като помощник-учители по английски език в началните, средните и езиковите училища в различни градове в Испания, за една учебна година, срещу заплащане от 700 до 1000 евро на месец. На срещата присъстваха и преподаватели-англицисти, русисти и испанисти  от катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ (на снимката долу).

Г-н Аха Мариньо Г-н  Монтеро Посо
По време на срещата

Срокът за кандидатстване по програмата е от 10 януари до 10 април.

За повече информация тук,

както и в

Посолството на Кралство Испания

Адрес: София, ул. „Шейново“ 27

Телефон: 02 943 3620

Понеделник – четвъртък:  09.00 – 14.00 ч.

Петък:  09.00 - 13.00 ч.

Галерия снимки от Възможности за участие в  програмата за  „Езикови и културни асистенти в Испания ...