Младежкият бизнес клуб дари книги на университетската библиотека

сряда, 30 януари 2019 13:52

Дванадесет комплекта книги от областта на правото, маркетинга, бизнеса, мениджмънта и програмирането дари Младежкият бизнес клуб на библиотеката на УНСС. В писмо до ректора проф. д.ик.н. Стати Статев президентът на неправителствената организация г-н Николай Неков посочва, че приоритетната дейност на клуба е да осъществява връзка между студентите, бизнеса и академичната среда. Клубът, който води началото си от УНСС, изразява и своята признателност към нашия университет за сътрудничеството през годините.

Днес поставяме началото на една традиция - поне веднъж годишно да даряваме книги за студентите, които да им помагат в обучението. Очакваме и други възпитаници на УНСС да се включат в подобни инициативи, каза г-н Неков.

Ректорът проф. Стати Статев и г-н Николай Неков

Най-важното е, че тези млади хора, институционализирани в Младежкия бизнес клуб, възраждат една изконна българска традиция – дарителството. Поредната бяла лястовица, която да поведе и други и това да стане масова студентска практика. Инициативата има огромен духовен смисъл за взаимопомощ и социална солидарност и дава друг облик на академичните взаимоотношения, който създава творческия комфорт, необходим за една академична институция, отбеляза проф. Стати Статев.

Ректорът покани Младежкия бизнес клуб да стане част от създаващия се Регионален център за компетентност по иновации, чийто основен двигател е УНСС. Проф. Статев връчи свидетелство за дарителство, в което се изказва благодарност за книгите (на снимката долу).

35e5b_darenie4_1.JPG 35e5b_darenie4_2.JPG

Станка Ценова, директор на библиотеката, доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение, проф. Стати Статев, Адела Бозмарова (член на клуба), Николай Неков и Момчил Сяров, вицепрезидент на клуба (от ляво надясно)

Галерия снимки от Младежкият бизнес клуб дари книги на университетската библиотека ...