Дипломираха се бакалаврите от специалност „Финанси“

петък, 21 декември 2018 9:58

Днес е специален ден, в който отбелязваме постигнатото през последните четири години. Днес ще връчим дипломи на 180 наши възпитаници, които са заслужена награда за положените от тях труд, усилия и упоритост. Зад всяка една диплома стоят натрупани умения и знания и заявка за сбъдване на вашите мечти и очаквания. С тези думи доц. д-р Пресияна Ненкова, ръководител на катедра „Финанси“, откри церемонията по връчването на дипломите на бакалаврите от специалност „Финанси“.

Доц. д-р Пресияна Ненкова

На този ден приключвате едно пътуване, чието начало поставихте преди четири години. Надявам се и вярвам, че вашето обучение в УНСС е било пълноценен и важен период от вашия живот. През този период не само придобихте знания и се научихте как да ги използвате, а и открихте нещо ново за себе си. По пътя обаче не бяхте сами. За нас, преподавателите, беше привилегия да бъдем с вас в пътуването, а вашият успех е и наш успех каза доц. Ненкова и посъветва дипломантите да благодарят на родителите си за подкрепата.

В аула „Максима“

С приветствие към абсолвентите се обърна и проф. д-р Маргарита Александрова, зам.-декан на Финансово-счетоводния факултет и преподавател в катедрата. Поздравявам ви, че сте се насочили към най-добрия факултет в УНСС и най-добрата и търсена специалност „Финанси“. Тя дава широки възможности за реализация. По време на вашето обучение се срещнахте с успешни и доказали се специалисти, които споделиха с вас опита си и ви научиха да разсъждавате и да взимате правилни решения.

Проф. д-р Маргарита Александрова

Не забравяйте, че в живота трябва да следвате развитието и стъпка по стъпка да вървите напред. Не трябва да спирате да четете и да се обучавате, изтъкна проф. Александрова.

Доц. д-р Петър Чобанов, преподавател в катедрата и бивш министър на финансите, също поздрави абсолвентите. Вие поставихте основата на професионалното си развитие и обогатихте личностното си развитие. Дължите благодарност на родителите си, но и ние ви дължим благодарност, че избрахте да останете в България, което е много важно. Фундаментът е поставен и може да ви отведе до големи успехи. Катедра „Финанси“ дава старт в живота, който ако се използва умело, може да ви доведе до страхотни възможности в живота.

Доц. д-р Петър Чобанов

Горда съм, че съм възпитаник на тази катедра. Когато бях на вашето място преди 10 години размишлявах коя е следващата крачка и взех решение да запиша магистратура „Публични финанси“, която ми даде възможност да работа в публичния сектор. Продължих и в докторска програма, която ми позволи да имам много изяви и участия в конференции. Не спирайте да се мотивирате, вярвайте в себе си и преследвайте целите си, защото постоянството се възнаграждава, обърна се към абсолвентите д-р Десислава Калчева, експерт към Фискалния съвет на България.

Д-р Десислава Калчева

По традиция поздравление отправи и отличникът на випуска Веселин Гонков. Мислих кой е най-подходящо да кажа в своята реч и реших да благодаря на хората, които имат най-голям принос да се развия като личност, студент и професионалист през тези четири години. Благодаря на преподавателите за старанието и предадения опит, на колегите и приятелите ми за споделените моменти и помощта. Благодаря на трето място, но първо по значение, на моите родители. Те имат заслугата за това, което съм. Гордея се с тях, с техните жертви и обичта им, посочи Веселин. Той пожела здраве и успехи на своите колеги и ги призова да не правят компромиси със собствените си възможности и способности.

Веселин Гонков

Церемонията продължи с връчване на дипломите на абсолвентите (на снимките долу).

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите от специалност „Финанси“ ...