Дипломираха се бакалаврите и магистрите от катедра „Икономикс“

вторник, 18 декември 2018 12:10

Днес завършвате най-големия и най-авторитетния икономически университет в България и Югоизточна Европа, който скоро ще отбележи своя вековен юбилей. С тези думи доц. д-р Стела Ралева, заместник-ръководител на катедра „Икономикс“ и зам.-ректор по обучението в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение, откри тържествена церемония в аула „Максима“, на която бяха връчени дипломите на бакалаврите и магистрите от катедрата.

Завършвате една от най-големите и най-престижните катедри в университета. Катедра, която през годините е излъчвала свои видни представители в управлението на страната и на УНСС. Ние бяхме взискателни, защото имахме огромна отговорност пред вас. Отговорността да ви научим и да ви подготвим за момента, в който ще търсите своята професионална реализация. В голяма степен вие дължите днешния ден и на вашите родители, посочи доц. Ралева.

Доц. д-р Стела Ралева

Бъдете горди, че завършвате най-големия икономически университет в България. Следвайте древните слова, които гласят, че най-важното в човешкия живот е самоусъвършенстването. Вие завършвате една от най-важните степени към това самоусъвършенстване. Не спирайте да вървите по пътя на вашето развитие, обърна се към випускниците проф. д.ик.н. Стати Статев, ръководител катедра „Икономикс“ и ректор на университета.

Проф. д.ик.н. Стати Статев

Основен герой на днешната вечер са вашите семейства, които ви подкрепяха през тези години. Сигурна съм, че катедрата е успяла да ви зареди с енергията и компетенциите, които ще ви превърнат в добри управляващи. Базата, която получихте тук, е сериозен аргумент за това да бъдете уверени в себе си и да си поставяте много високи цели, заяви проф. д-р Маргарита Атанасова, декан на Общоикономическия факултет.

Проф. д-р Маргарита Атанасова

Нашата професионална област се развива твърде динамично и от нас се изисква непрекъснато да научаваме нещо ново, за да бъдем конкурентоспособни и в крак с времето. Трябва да вярваме в мечите си и да се борим за ценностите си. Нека да бъдем смели, защото духът прави силата, обърна се към своите колеги Радостина Стаменова, отличничката на специалност „Макроикономика и финанси“, ОКС „магистър“.

Проф. Стати Статев връчва дипломата на Радостина Стаменова

Абсолвентите поздрави и ректорът на ВТУ „Тодор Каблешков“  проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, чийто син също се дипломира (на снимката долу). 

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите и магистрите от катедра „Икономикс“ ...