АИУБ обедини средните училища, УНСС и бизнеса в търсенето и подкрепата на таланти

понеделник, 17 декември 2018 12:08

Днес поставяме ново начало. Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ) обедини усилията на средните училища, УНСС и бизнеса в откриването и подкрепата на таланти. С тези думи проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на АИУБ и зам.-ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, откри Националното състезание по финанси и счетоводство, в което участваха 460 средношколци. Тя подчерта, че това е нов рекорд по брой на участниците в национално състезание.

Проф. д-р Даниела Фесчиян

През целия ден Тестовият център и библиотеката на УНСС ще посрещат състезатели от 33-те средни училища-членове на АИУБ и четирите водещи езикови гимназии в страната, посочи проф. Фесчиян. Тя благодари на спонсорите на състезанието Кока-Кола Хеленик, които предоставят парична награда на победителя в състезанието в размер на 1500 лв. и 10 платени четиримесечни стажа с поемане на квартирни разходи за десетте лауреати на конкурса.

Националното състезание е уникална възможност за съчетаване на фундаменталните знания, които дава университетът, с приложността на зеленото дърво на практиката още при приемането ви за студенти, подчерта проф. Фесчиян. Тя изрази специална благодарност на преподавателите от средните училища, участвали в подготовката на състезателите.

Доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“ и продължаващо обучение и председател на АИУБ, поздрави средношколците от името на академичното ръководство на УНСС и изрази увереност в достойното им представяне на състезанието.

Доц. д-р Миланка Славова

Проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет и ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, приветства състезателите от името на деканското ръководство и изрази убеденост, че състезателите са бъдещите първокурсници във Финансово-счетоводния факултет.

Проф. д-р Снежана Башева

Средношколците бяха поздравени и от г-жа Емилия Иванова, член на КС на АИУБ и директор на Националната търговско-банкова гимназия, която акцентира върху големите възможности, които състезанието дава.

Г-жа Емилия Иванова

В продължение на 2,5 астрономически часа състезателите решаваха тест по финанси и счетоводство.

Проф. Даниела Фесчиян с участници в състезанието

Отличилите се в националното състезание са 378 ученици. По решение на Академичния съвет на всички тях се признава оценка "отличен 6.00" за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в поднаправление "Финанси, счетоводство и контрол" за учебната 2019/2020 г.

Победителите в конкурса

Галерия снимки от АИУБ обедини средните училища, УНСС  и бизнеса в търсенето и подкрепата на талан ...