XXII турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“

петък, 25 май 2018 10:08

В навечерието на празника на нашия университет завърши 22-ият турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“, организиран от АСК „Св. Георги Победоносец“ и катедра „Физическо възпитание и спорт“.

Тази година турнирът се проведе в два етапа. В първия етап (от януари) на кортовете на СК „Бонсист“ участваха две групи по 7 двойки, които изиграха общо 42 мача. Финалната фаза на турнира (на 19 и 20 май) за първи път беше извън София. Негов домакин беше РЦДО - Хасково. До този етап стигнаха двойките, класирани на 1 и 2 място в групите:

Група А: 1 място: Георги Йорданов/Николай Добрев

                  2 място: Марко Димитров/Спас Ставрев.

Група Б: 1 място: Георги Ранчев/Тома Дончев

                  2 място: Димитър Ненков/Драгомир Стефанов. 

На 19 май на кортовете на тенис клуба в местността „Кенана“ в Хасково се проведоха полуфиналните срещи. Двойката Т. Дончев/Г. Ранчев се наложи с резултат 7:5/6:3 срещу М. Димитров/С. Ставрев след интересен и оспорван двубой. (Другият полуфинал не се състоя поради служебни ангажименти на доц. Димитър Ненков.)

На финала на 20 май излязоха двойките Т. Дончев/Г. Ранчев срещу Г. Йорданов/Н. Добрев. В равностоен и напрегнат двубой с краен резултат 7:5/7:6 победиха Г. Йорданов/Н. Добрев.

От името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев организаторите и състезателите бяха поздравени от доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение. На финала присъстваха и председателят на АСК „Св. Георги Победоносец“ проф. Георги Янков, заслужил професор на УНСС, партньорите ни от Бароко - спортният директор Николай Стайков и мениджърът на тениса в клуба Валентин Иванов.

Доц. д-р Стела Ралева (в средата)

Турнирният директор доц. Марко Димитров обяви класирането и даде начало на церемонията по награждаване на призьорите. Проф. Янков представи гостите в турнира - председателят на тенис клуба от Хасково, както и председателя на треньорската комисия към Федерацията по тенис, които наградиха финалистите с тенис топки и картички с автографа на Григор Димитров. Николай Стайков награди шампионите с тенис ракети.

Купата за феърплей, станала традиционна част от церемонията, беше връчена на доц. д.н. Живко Драганов от председателя на АСК проф. Георги Янков (на снимката долу).

Ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт“ доц. д-р Спас Ставрев връчи благодарствен плакет на директора на РЦДО-Хасково доц. д.н. Живко Драганов за домакинството на финалната фаза на турнира (на снимката долу).

Доц. Ралева връчи купата на победителите и пожела турнирът, утвърдил се като значимо спортно събитие и прекрасна традиция на УНСС, да продължи да привлича все повече участници.

Всички участници в 22-ия турнир получиха подаръци.

Галерия снимки от XXII турнир по тенис за „Купата на ректора на УНСС“ ...