Доц. д-р Елена Симеонова представи дебютната си стихосбирка „Лично пространство“

четвъртък, 10 май 2018 10:57

„Лично пространство“ е заглавието на дебютната стихосбирка на доц. д-р Елена Симеонова, научен секретар на катедра „Политология“, която тя представи пред преподаватели, гости и приятели в аула „Максима“ (на снимката долу).

„Понякога грея, понякога съм бяла луна. Българка съм! И се гордея с това. Във вените ми пиринска кръв се разлива, но сърцето ми в ритъмa на морето пулсира. Аз съм Елена и на никого друг не приличам“.  С тези думи авторката започна своя спектакъл. Доц. Симеонова беше представена от режисьора и сценарист на събитието Ники Ташев: „В нея всеки стих е някаква щриха от душата й волна, която по белия свят се скита. Всеки стих е и бяла надежда, че там някъде любовта отново към нея поглежда“.

Авторката
Режисьорът

Под формата на театър и поетично-философски размисъл за границите на личното пространство доц. Симеонова представи себе си и своята стихосбирка, разказа за личното си пространство, което по-думите й е „най-неприкосновената форма на човешка територия, щит, който съхранява самоличността ни, но и щит, който ранява и отчуждава“.

Аплодисменти за авторката

Спектакълът отправи посланието, че страхът на хората от загуба на свобода, всъщност е страх от пълно отдаване и обвързване. Това е страх от любов и от нейната загуба или провал. Ако човек е истински свободен, то никой не би могъл да го ограничи, защото обичта не е свързана със страх. Любовта и страхът не могат да вървят ръка за ръка и рано или късно едно от двете чувства надделява. Отворете душите си, аз светлината ви викам и ви заповядвам: Бъдете щастливи и се обичайте!, завърши доц. Симеонова.

По време на спектакъла

Галерия снимки от Доц. д-р Елена Симеонова представи дебютната си стихосбирка „Лично пространство“ ...