Баскетболистките на УНСС отново на върха

сряда, 09 май 2018 8:31

Женският баскетболен отбор на УНСС спечели титлата в BGO Software Legaue след изключително оспорван редовен сезон и инфарктни мачове в плейофите.

УНСС бързо се съвзе след няколко загуби на старта на редовния сезон. Втората част от него протече отлично за отбора ни и след десетия, последен мач нашият отбор успя да заеме трето място в класирането. Това означаваше, че момичетата трябва да играят плейоф за участие в полуфинала.

След два страхотни мача, УНСС не остави никакви шансове на отбора на Славия. Така момичетата трябваше да се изправят срещу отбора на КИМ за място във финала. Силната игра продължи и в полуфиналната серия. УНСС взеха победи и в двата мача. Докато в първата среща отборът ни тотално надигра съперника си, то вторият мач се превърна в изключителна битка. В крайна сметка нашите успяха да победят след продължение.

На финала УНСС се изправи срещу изключително силния и опитен тим на Шаркс. Много усилия, себераздаване, отборна игра и хладнокръвие бяха нужни на нашите момичета, за да се справят срещу много опитния и силен опонент. Мачът вървеше кош за кош през цялото време като максималната разлика не превиши 6 точки през цялата среща. През цялото време отборът ни беше силно подкрепян от трибуните от състуденти на състезателките. Всичко отново се реши в последните секунди на срещата. Нашият отбор взе няколко важни защити и успя да отбележи в ключовите последни нападения. Шаркс не успяха да изравнят при последната си атака и УНСС спечели титлата след победа с 60-57.

Честито, момичета!

Стискаме Ви палци за предстоящата Универсиада!

Галерия снимки от Баскетболистките на УНСС отново на върха ...