Отличия за победителите в турнира по тенис за Купата на ректора на УНСС

четвъртък, 25 май 2017 0:00

Финалът на традиционния  XXI турнир по тенис на корт за преподаватели и служители от УНСС за Купата на ректора се проведе на тенис кортовете в СК „Бонсист“.  Турнирът се организира от АСК "Св. Георги Победоносец" и катедра "Физическо възпитание и спорт".

По време на финалната среща

Различното тази година беше, че двойките не се определяха чрез жребий, а всеки предварително беше заявил с кого ще играе. Финалната среща се изигра между ст. преп. д-р Иван Стоилов и Николай Йорданов, бивш състезател в отбора по футбол и дългогодишен участник в турнира,  срещу  ст. преп. Петър Иванов  и доц. д-р Марко Димитров.  Главен съдия на турнира беше ст. преп. Кирил Германлиев, а шампиони с 2 на 0 сета станаха Йорданов и д-р Стоилов.

  Николай Йорданов    Ст. преп. Стоилов
  Доц. Димитров       Ст. преп. Иванов

На церемонията по награждаването присъстваха ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев, проф. д-р Георги Янков, председател на АСК "Св. Георги Победоносец", доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“.

Традицията продължава. Освен секциите по тенис и народни танци ще създадем и секция по шах, в която активно да се включат преподаватели и служители от университета, каза проф. Янков. Така ще се разшири дейността на АСК "Св. Георги Победоносец" и всички ще имат възможността да участват в спортните мероприятия, посочи той.

Проф. Статев (вляво) и проф. Янков

Проф. Янков връчи специалната награда за феърплей на доц. Ставрев.  По думите му тази купа е равностойна на купата на шампиона и за пръв път се връчва на ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“.

Проф. Янков връчва наградата на доц. Ставрев

Ректорът проф. Статев получи специална награда, връчена му от проф. Янков и доц. Ставрев в знак на благодарност за подкрепата към университетския спорт. Те му подариха и снимка от миналогодишния юбилеен двадесети турнир. (на снимката долу)

Ректорът награди председателя на АСК "Св. Георги Победоносец“ проф. Янков за неговата дългогодишна работа начело на клуба (на снимката долу). 

Участниците в турнира получиха тениски с логото на турнира, а след награждаването всички си направиха и обща снимка. 

 

Галерия снимки от Отличия за победителите в турнира по тенис за Купата на ректора на УНСС ...