Купи и медали за победителите в „Спортен турнир на УНСС-2017”

вторник, 23 май 2017 9:01

С официална церемония и награждаване на победителите завърши „Спортен турнир на УНСС-2017”. Студентският съвет и катедра „Физическо възпитание и спорт“ организираха събитието, което бе под патронажа на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. Церемонията бе в деня на патронния празника на УНСС – 21 май.

В продължение на месец се проведе „Футболен турнир на УНСС”, в който се включиха 19 отбора и се изиграха над 70 футболни срещи. В два дни се състояха и турнирите по тенис на маса и баскетбол. Освен купи и медали, победителите получиха и награден фонд.

Проф. Статев приветства участниците   

Радвам се да бъда сред вас на празника на университета, поздрави присъстващите проф. Статев. Той посочи, че УНСС се слави както с успехите си в науката, така и със спортните си постижения. Студентският спорт продължава да се развива. За да са успешни студентите трябва да бъдат комплексни личности, изтъкна ректорът.  

Председателят на Студентския съвет Кристиян Маджуров поздрави състезателите за проявените хъс, амбиция и борбеност. Той благодари на ректора проф. Статев, без чиято помощ турнирът нямаше да бъде реалност. 

Кристиян Маджуров
Победителите в „Спортен турнир на УНСС- 2017”

Във футболния турнир голямата титла грабна отборът „Галактико”. След него се наредиха „Оулстарс”, „Аутсайдерите” и „Академик и приятели”.

Проф.Статев връчва купата на шампионите във футболния турнир

При баскетболната надпревара шампиони станаха „Фараоните”, следвани от „Пико” и „Покемоните”.

Баскетболистите получават своята награда

Пръв в турнира по тенис на маса се нареди Борис Мирчев. Второ и трето място заеха съответно Кристофър Маринов и Адриан Николов. (снимката долу: вляво - проф. Статев, вдясно - Борис Мирчев)

 

 

Галерия снимки от Купи и медали за победителите в „Спортен турнир на УНСС-2017” ...