Докторант на Юридическия факултет - съдия на най-престижния форум по международно право

вторник, 09 май 2017 8:55

Виктория Димитрова, докторант на Юридическия факултет, представи нашия университет като международен съдия на състезанието по право „Филип Джесъп“ (Philip Jessup Moot Court Competition) във Вашингтон, САЩ. Най-голямото и престижно състезание по международно публично право в света ежегодно събира студенти от всички континенти, а арбитри са известни професори, практици и съдии по международно право.

Виктория Димитрова с колеги-съдии

Състезанието е симулационен процес пред Международния съд към ООН и е организирано в  национални и международни кръгове. Правната проблематика на казуса тази година бе свързана със споделянето на общи природни ресурси между съседни държави, третирането на културни ценности, правото на вода и въпроса за бежанците. За 2018 г. обявената тематика включва валидността на междудържавни арбитражни решения, задържането на военен кораб, нарушаване на задължения за ядрено разоръжаване и война по море.

Съдии и участници в международното състезание. (Виктория Димитрова на първия ред вляво)

Участието в тази надпревара дава ценен практически опит за всеки студент по право и  международни отношения. УНСС бе достойно представено от докторант Димитрова, която има значителен опит в сферата.

Нейното участие беше възможно благодарение на подкрепата на Алумни клуба към Юридическия факултет.

 

Галерия снимки от Докторант на Юридическия факултет - съдия на най-престижния форум по международн ...