Публична лекция на проф. Сам Потоликио на тема „Бъдещето на политическото лидерство“

петък, 05 май 2017 13:46

Проф. д-р Сам Потоликио, директор на глобалното и персонализирано обучение в университета Джорджтаун, САЩ, изнесе публична лекция на тема „Бъдещето на политическото лидерство“, организирана от Студентския съвет.

Кристиян Маджуров, председател на Студентския съвет, приветства госта, който е бил лектор в университети в повече от 75 страни, сред които Оксфорд, Кеймбридж, Йейл, Сорбоната и др.

Кристиян Маджуров (вляво) и проф. Сам Потоликио

Всеки лидер трябва да има зад гърба си хора, които го подкрепят. Тези, които искат да застанат начело, трябва да уважават мнението на останалите и да ги изслушват, но винаги да бъдат различни. Харизмата има важна роля за успеха, подчерта проф. Потоликио.

Лекторът
По време на лекцията

Проф. Потоликио се спря на предизвикателствата в днешния сложен свят, президентските избори в САЩ, бъдещето на политическите лидери и политическата комуникация и отговори на въпроси. Той даде съвети на студентите как да бъдат по-успешни и ги посъветва да бъдат горди със знанията си.

Студентите по време на лекцията

Проф. д-р Сам Потоликио е основател и президент на подготвителния форум на световните лидери - Preparing Global Leaders Forum (PGLF), международна програма за обучение на лидери. Това е второто му посещение в България. И при предишната си визита професорът изнесе лекция пред студенти в УНСС.

Галерия снимки от Публична лекция на проф. Сам Потоликио на тема „Бъдещето на политическото лидерс ...