Започна кандидатстването за националния конкурс „Най-добър младежки стартъп в България 2024“

петък, 19 януари 2024 15:10 /
Начало:
Край:
петък, 15 март 2024
Място:
Подробности:

Заявките са отворени!

Очакваме вашите кандидатури до 15 март 2024 г. ТУК.

Стартира третото издание на „Най-добър младежки стартъп в България”единственият национален формат за младежко предприемачество у нас, който обединява цялата екосистема, с цел да се подкрепи израстването на следващо поколение създатели на иновативни български продукти и услуги с глобално приложение.

Могат да участват студенти и младежи от цялата страна на възраст до 29 г., както и ученици от 11 и 12 клас с иновативни бизнес идеи.

Допустими са проекти от всички сектори и на различен етап - идейна фаза, ранен или напреднал етап.

Предстои 10-седмична менторска програма с най-добрите експерти в екосистемата, с менторски сесии спрямо индивидуалните нужди на участниците.

Финалът е на 31 май 2024 г. с представяне пред жури от инвеститори на десетте най-добри концепции.

Най-силните проекти ще получат възможност за дялова инвестиция и още много награди, които да придвижат проектите на следващо ниво.

„Най-добър младежки стартъп в България 2024” се организира от Фонда на фондовете и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" и цели да повиши предприемаческата култура на младите хора в България. Конкурсът е под патронажа на министъра на иновациите и растежа и ректора на Софийския университет.

Тази година партньори на инициативата са над 40 организации. Всички те ще подкрепят младите хора по пътя към успешно реализиране на техните бизнес идеи - с менторство и обучения, популяризиране на конкурса и проектите, награден фонд на финала и последваща подкрепа в експертна мрежа.

Вижте още за конкурса и изпратете своята идея за успешен бизнес ТУК.